Christine Cramer over werken bij PZNL

Je bent werkzaam als programmacoördinator bij Stichting PZNL. Wat houdt dat precies in? Hoe ziet jouw dag er uit?

Ik coördineer alle werkzaamheden binnen het werkgebied Registratie & Onderzoek. Dat betekent het opstellen van een meerjarenplan, kwartaalplanning en begrotingen, maar ook leiding geven aan het team. Het is belangrijk dat er samenhang met de andere werkgebieden is. Ik stem daarom regelmatig af met de andere drie programmacoördinatoren. Ook buiten Stichting PZNL is afstemming nodig met de samenwerkingspartners en andere stakeholders. Zo spreek ik bijvoorbeeld met collega’s bij organisaties als PALZON en IKNL.

Ik ben verantwoordelijk voor twee werkpakketten binnen het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II. In afstemming met de stuurgroep van het NPPZ II leveren we diverse producten op.  Samen met het team zorg ik voor de tijdige oplevering van projecten.

Mijn dagen zijn erg afwisselend en ik ben met veel verschillende onderwerpen bezig. Afstemmen betekent ook overleggen met elkaar en zo schuif ik bij verschillende meetings aan, van MT-vergadering tot inhoudelijke discussies met projectgroepen. Gelukkig is er regelmatig tijd voor een kop koffie en een gezellig gesprek.

Hoe zou je de cultuur van Stichting PZNL beschrijven?

Er heerst een gezellige sfeer en een open houding. Er is een fijne diversiteit aan collega’s qua achtergrond, interesse en werkzaamheden. Ik merk dat we er allemaal onze schouders onder willen zetten in een ongedwongen sfeer.

Stichting PZNL is een kleine, platte organisatie waarbij je in de samenwerking merkt dat iedere schakel onmisbaar is. Dat sterkt de sfeer van gelijkwaardigheid.

Welke kansen biedt werken bij Stichting PZNL jou?

Mijn achtergrond in wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorgbeleid komt samen in mijn huidige rol. Stichting PZNL heeft mij de kans gegeven om in een korte tijd door te groeien van senior adviseur naar programmacoördinator. Daar ben ik echt blij  mee. In deze rol krijg ik meer ervaring met leiding geven en kan ik meepraten in het MT zonder al te ver verwijderd te raken van mijn vak, de inhoud (palliatieve zorg) en voor wie we uiteindelijk aan de slag zijn: patiënten en naasten. Voor mij de ideale combinatie.

Wat zou je nog willen toevoegen?

Het is fijn om te werken voor een organisatie die zo’n belangrijke opdracht heeft voor de palliatieve zorg in Nederland. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij en merk dat bij collega’s ook.