Scholingen

Scholingsaanbod Palliatieve Zorg Limburg

Door de netwerken worden meerdere malen per jaar regionale bijeenkomsten, trainingen of workshops georganiseerd, die aandacht schenken aan een bepaald thema binnen de palliatieve zorg. Hierin neemt casuïstiek en praktijk een belangrijke plaats in.

Deze bijeenkomsten worden door partners uit een netwerkregio georganiseerd. Het is daarom mogelijk dat bijeenkomsten alleen toegankelijk zijn voor zorgverleners uit een bepaalde (netwerk)regio of voorrang hebben bij inschrijven. Een overzicht van regionale en landelijke bijeenkomsten vindt u onder Agenda.

Sinds november 2011 biedt Zuyd Hogeschool twee scholingen op het gebied van de palliatieve zorg aan: de Leergangen Palliatieve Zorg. Deze leergangen zijn tot stand gekomen in opdracht van en in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in de provincie Limburg. Het doel is het hanteren van één uniform opleidingsaanbod voor alle netwerken in onze provincie.

Voor de actuele informatie over programma, kosten, data en beschikbaarheid, raden wij u aan via onderstaande links de pagina van Zuyd Hogeschool te bezoeken.

Leergang Palliatieve Zorg niveau 2/3

Doelgroep: helpenden, verzorgenden (IG) en SPW begeleiders (niveau 2 of 3); kortom alle zorgprofessionals die werken in instellingen, hospices of in de thuiszorg waar palliatieve patiënten verzorgd worden. Niveau:  MBO.

Leergang  Palliatieve Zorg Interdisciplinair

Doelgroep: verpleegkundigen (niveau 4/5), praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, creatief therapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkenden, geestelijke verzorgers en andere professionals; kortom alle disciplines die betrokken zijn bij de zorg voor palliatieve patiënten in zorginstellingen, hospices of in de eerste lijn.
Niveau: post-HBO.

Palliatieve zorg zou een essentieel deel uit moeten maken van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar is dit wel altijd zo? Wat is gepaste zorg in de palliatieve fase? Hoe kan je deze zorg afstemmen op deze bijzondere doelgroep? Welke kwaliteitsverbeteringen zijn er mogelijk in de praktijk? Als jij hier praktisch mee aan de slag wil op de eigen werkvloer, dan is heeft Zuyd Professional sinds kort een mooie opleiding om met die ambitie te starten!

De opleiding bestaat uit 8 halve woensdagen, waarbij de essentiële onderdelen van palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking behandeld worden door ervaren (gast)docenten uit de praktijk. Denk hierbij aan thema’s rondom de dimensies van palliatieve zorg (fysiek, psychisch, sociaal, spiritueel), maar ook aan vaardigheden zoals palliatief redeneren, communicatievaardigheden en (samen) reflecteren. De opleiding start in oktober 2023 en er is plek voor max 15 deelnemers. Interesse in deze opleiding of inschrijven? Kijk dan HIER op de website van Zuyd Hogeschool.

Contact