Scholingen

Scholingsaanbod Palliatieve Zorg Limburg

Casuïstiekbesprekingen, themabijeenkomsten en trainingen  van netwerken Limburg.

Door de netwerken worden meerdere malen per jaar regionale bijeenkomsten, trainingen of workshops georganiseerd, die aandacht schenken aan een bepaald thema binnen de palliatieve zorg. Hierin neemt casuïstiek en praktijk een belangrijke plaats in.

Deze bijeenkomsten worden door partners uit een netwerkregio georganiseerd. Het is daarom mogelijk dat bijeenkomsten alleen toegankelijk zijn voor zorgverleners uit een bepaalde (netwerk)regio of voorrang hebben bij inschrijven. Een overzicht van regionale en landelijke bijeenkomsten vindt u onder Agenda.

Leergang palliatieve zorg Limburg

Sinds november 2011 biedt Zuyd Hogeschool twee scholingen op het gebied van de palliatieve zorg aan: de Leergangen Palliatieve Zorg. Deze leergangen zijn tot stand gekomen in opdracht van en in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in de provincie Limburg. Het doel is het hanteren van één uniform opleidingsaanbod voor alle netwerken in onze provincie.

Voor de actuele informatie over programma, kosten, data en beschikbaarheid, raden wij u aan via onderstaande links de pagina van Zuyd Hogeschool te bezoeken.

Leergang Palliatieve Zorg niveau 2/3

Doelgroep: helpenden, verzorgenden (IG) en SPW begeleiders (niveau 2 of 3); kortom alle zorgprofessionals die werken in instellingen, hospices of in de thuiszorg waar palliatieve patiënten verzorgd worden. Niveau:  MBO.

Leergang  Palliatieve Zorg Interdisciplinair

Doelgroep: verpleegkundigen (niveau 4/5), praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, creatief therapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkenden, geestelijke verzorgers en andere professionals; kortom alle disciplines die betrokken zijn bij de zorg voor palliatieve patiënten in zorginstellingen, hospices of in de eerste lijn.
Niveau: post-HBO.

Contact