Nieuws NPZ Rotterdam en omstreken 15 september 2020

 

De  Basisscholing Palliatieve Zorg , ontwikkeld voor én door zorgprofessionals, is op vrijdag 11 september 2020 bekroond met de prestigieuze Comenius EduMedia Award 2020. De Comenius EduMedia Awards worden sinds 1995 door GPI1, het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie.

De Comenius-Award is de enige Europese mediaprijs die onafhankelijk van aanbieders en producenten wordt toegekend. Een vakjury met leden uit 8 verschillende Europese landen beoordeelt jaarlijks de ruim 250 inzendingen uit 25 landen. De inzendingen zijn verdeeld over 4 categorieën. De E-learning Basischoling Palliatieve Zorg heeft de award gekregen in de categorie Didactische Multimedia Product.

De bekroonde  Basisscholing Palliatieve zorg  is ontwikkeld door FiniVita, een onderwijsinstelling voor zorgprofessionals (MBO, HBO, WO en WO+) in de palliatieve zorg, in opdracht van haar partners Aafje, Cedrah, Florence, Laurens, Lelie zorggroep, Sonneburgh en de Zellingen. De vernieuwde onderwijsmethodiek is een combinatie van digitaal onderwijs, interactief face-to-face onderwijs en intervisie met als doel constante deskundigheidsbevordering en gedragsverandering op de werkvloer in het verlenen van (palliatieve) zorg. Met het  kwaliteitskader  en onderwijsraamwerk palliatieve zorg in de hand ontwikkelen we kwalitatief hoogwaardig onderwijs met consistente aandacht voor borging en reflectie.

'Het ontvangen van de Comenius EduMedia Award is een bekroning op ons werk!

We zijn trots dat wij dit bevlogen medewerkers hebben mogen neerzetten.

Het stimuleert ons ook om het onderwijs rondom palliatieve zorg op deze manier verder door te ontwikkelen',

aldus een woordvoerder van FiniVita. 

'De kracht van het online gedeelte van de Basisscholing is mede te danken aan WebEdu. Met het onderwijsplatform Educourse kunnen we het onderwijs op een interactieve wijze online aanbieden'.

Naast WebEdu heeft FiniVita samengewerkt met Teachers in Media. Zij hebben onze inhoud vertaald naar videocolleges en dramascenes. Mede dankzij de intensieve en fijne samenwerking hebben wij deze innovatieve onderwijsmethodiek kunnen lanceren.' Voor meer informatie of voor een demo van de E-learning Palliatieve Zorg kunt u een bericht sturen aan Finivita

FiniVita is onderdeel van  Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg .   

Contact