Advance Care Planning bij afnemende cognitie

Advance Care Planning bij afnemende cognitie

Ethische dilemma’s bij beslismomenten voor cliënt, naasten en zorgprofessionals

Aanmelden voor het symposium is niet meer mogelijk. Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt.

Ons jaarlijks symposium rondom de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) vindt dit jaar plaats op 10 oktober in het Bibliotheektheater in Rotterdam. We organiseren het symposium samen met de Stedelijke Keten Dementie Rotterdam (SKDR).

Het thema voor dit jaar is ‘Advance Care Planning bij afnemende cognitie’ en gaat over ethische dilemma’s bij beslismomenten voor cliënt, naasten en zorgprofessionals. Hiervoor maken we gebruik van het interactieve theaterstuk ‘Lang zal hij leven’. Dit theaterstuk wordt uitgevoerd door Annemarie Prins, Catalijn Willemsen, Harpert Michielsen, Joop Keesmaat, Madeleen Driessen en Anke van ‘t Hof. Niet de minste acteurs!

De voorstelling bestaat uit ongeveer 20-25 minuten theater, afgewisseld met drie dialoogmomenten. In totaal duurt de voorstelling 60-70 minuten. Het theaterstuk is ontstaan vanuit het meerjarige onderzoeksproject Moral Compass Project en draait om een familiegesprek over belangrijke beslismomenten bij ongeneeslijke ziekten, waaronder dementie.

Tijdens het stuk wordt u actief betrokken bij de morele dilemma’s die het verhaal oproept. Het is een creatieve manier om moreel ethische perspectieven op een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken. Na het theaterstuk kunt u kiezen uit 2 workshops.

Klik hier voor de volledige uitnodiging, de links naar de workshops en de link om u aan te melden

 

Contact