Warme muzikale klanken in hospices Haarlem en Santpoort-Noord

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 20 november 2020

Omdat bezoek vanwege de coronacrisis in het hospice tot het minimale is beperkt, zijn Hospice Haarlem en Hospice De Heideberg in Santpoort-Noord in juni met muzikale optredens verrast. In Haarlem verblijdden violiste Maria Eldering en gitarist Sytse Bakker de bewoners met een optreden. De ramen werden opengezet en vanuit de tuin van het Hospice werd een half uur lang gespeeld. Zangeres Bregje Hermans voegde zich op het laatste moment ook bij het gezelschap en met z'n drieën zorgden de musici, na een korte oefensessie, ervoor dat de gasten van het Hospice een klein beetje kleur in deze donkere tijden kregen. Achter het raam, in de deuropening en op het terras waren blije gezichten te zien. Na afloop liet iedereen dan ook weten enorm van het optreden genoten te hebben. Maria en Sytse zijn beiden werkzaam bij MuzIC, deze stichting biedt live muziek aan op verschillende IC afdelingen in Nederland.

De kleine muzikale groep ‘It started in space’ bestaande uit Michiel Hogendijk, piano en Martijn Sikkens,  gitaar, kwamen naar Hospice De Heideberg om hun talenten ten gehore te brengen. Gasten en familie waren aangenaam verrast, dat deze twee enthousiaste muzikanten met hun veelzijdige repertoire, zo’n spektakel konden neerzetten. Het was fijn om te zien hoe de gasten meezongen met hun familie; iedereen werd geraakt tijdens het optreden. We hadden het concert gepland in de tuin. Helaas waaide het te hard en daarom werd het optreden in de huiskamer gegeven, met de buitendeuren open. Door het hele huis klonk de gezellige muziek en onder het genot van een kop koffie met gebak werd het een waar feestje. Een lach en een traan, zelfs een klein dansje kon worden gedaan, alles met inachtneming van de corona maatregelen. Vele bekende liedjes kwamen voorbij en vele verzoeknummers werden gespeeld. Na afloop was iedereen blij, de gasten moe maar zo voldaan.

Een prachtig initiatief van Linda Frank, Ramona van den Hoed en Ghislaine Mulder en mogelijk gemaakt door een gift van de kleine coronahulpsubsidie van de Haëlla Stichting.

Contact en aanmelden nieuwsbrief