Rapportage en podcast 'Voor goed sterven'

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 15 december 2020

Maatschappelijke dialoog laatste levensfase

Praten over doodgaan of oud worden doen we vaak pas als we er mee geconfronteerd worden. We stellen het gesprek over ouderdom, kwetsbaar of ziek zijn, het naderende afscheid en de dood uit. Toch is het goed om hier af en toe bij stil te staan. De keuzes voorafgaand aan de dood raken namelijk meer mensen. De omgeving, familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook artsen, beleidsmakers en politici. De afgelopen tijd heeft het coronavirus de vragen over leven en dood voor veel mensen ineens dichterbij gebracht. Met elkaar praten over de laatste levensfase is daardoor nog belangrijker geworden.

voor-goed-sterven2.png

Recent zijn aan minister Hugo de Jonge de opbrengsten van de 'maatschappelijke dialoog laatste levensfase' overhandigd in de vorm van een rapportage en podcast onder de titel ‘Voor goed sterven’. De rapportage is, als input voor de politieke discussie over de onderwerpen de waarde van ouder worden (voorheen waardig ouder worden), de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving en het onderwerp voltooid leven, ook aan de Tweede Kamer gestuurd.

Wilt u meer lezen, de rapportage downloaden of de podcast beluisteren van het gesprek met Barbara van Beukering, Jan Latten en Henk Nies? Ga dan naar:

www.dialooglaatstelevensfase.nl

Contact en aanmelden nieuwsbrief