Pilot logeerzorg regio Haarlem opnieuw van start

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 09 juni 2021

Veel mantelzorgers zijn de afgelopen maanden extra belast, doordat veel respijtvoorzieningen zoals dagbesteding en logeerplekken niet of minder beschikbaar waren. Vanaf 1 juni jl. zijn de planbare logeerplekken die de gemeente Haarlem samen met twee zorgaanbieders en Tandem in de regio Haarlem biedt weer te reserveren. Deze logeerplekken zijn bedoeld voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. Het zijn mooi ingerichte appartementen, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24 uurs zorg aanwezig. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.

Gebruik maken van respijtzorg kan voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Veel mensen zijn niet bekend met het respijtaanbod of weten niet hoe zij hier gebruik van kunnen maken. In Haarlem is daarom in 2020 een pilot logeerzorg van start gegaan. Deze heeft door Covid-19 tijdelijk stilgelegen, maar gaat nu weer van start.

Neem voor meer informatie en reserveren van een logeerplek contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of respijt@tandemmantelzorg.nl.

Meer informatie over respijtzorg: www.helpenzorgen.nl.

Contact en aanmelden nieuwsbrief