Welke organisaties bieden hulp van vrijwilligers thuis?

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 14 september 2021

In de regio Amstelland, Meerlanden en Midden-en Zuid-Kennemerland bieden verschillende organisaties ondersteuning thuis door deskundige vrijwilligers in de palliatieve fase. Deze vrijwilligers kunnen helpen bij de dagelijkse verzorging, waken bij de zieke, aanwezig zijn als de mantelzorgers tijd en ruimte voor zichzelf nodig hebben, samen een wandeling maken en een luisterend oor bieden voor de zieke of de familieleden. De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen of huishoudelijke taken. De hulp van vrijwilligers is kosteloos. Het aantal uren, het tijdstip dat een vrijwilliger beschikbaar is en de duur van de inzet wordt afgesproken met de coördinator van de organisatie.

Hospice Bardo
Hospice Bardo zet vrijwilligers in alle woonplaatsen die onder de Haarlemmermeer vallen (Hoofddorp, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Haarlemmerliede, Halfweg, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Spaarnwoude, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg).
Contact: 020-3334725 of via mail coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl.

Hospice Haarlem eo
De vrijwilligers van Hospice Haarlem en omgeving komen thuis bij inwoners van Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Overveen, Spaarndam-West en Zandvoort.
Contact: 023-3034343 of via mail: info@hospicehaarlemeo.nl

Hospice De Heideberg
Vanuit Hospice De Heideberg (Velsen) worden (overdag of in de avond) vrijwilligers ingezet in Bloemendaal, Overveen, Spaarndam, Haarlem-Noord en Velsen (Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid en Velserbroek). De vrijwilligers kunnen ook intramuraal worden ingezet.
Contact: 023 – 549 32 14 of via info@hospicevelsen.nl

Hospice Midden-Kennemerland (Beverwijk)
De vrijwilligers van Hospice Midden-Kennemerland kunnen (overdag of in de avond) hulp bieden in Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen Noord, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. De vrijwilligers kunnen ook intramuraal worden ingezet.
Contact: 06-51174089 of via mail: info@hospice-beverwijk.nl

Thamer Thuis
Hospice ThamerThuis biedt overdag en in de avond hulp in De Kwakel, Uithoorn, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer.
Contact: 0297-540536 via mail: info@thamerthuis.nl

Joods Hospice Immanuel
Joods Hospice Immanuel biedt de mogelijkheid voor 'hospice bayit' (dat betekent hospicezorg thuis) in Amsterdam en Amstelveen. Voorwaarde daarvoor is dat iemand Joods is (in de meest ruime zin van het woord) en terminaal ziek is.
Contact: 020 44 20 676 of via mail: info@joodshospiceimmanuel.nl

Tandem
Tandem zet vrijwilligers in om de mantelzorger even vrijaf te kunnen geven in de gemeenten: Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort.
Contact: 023-89 10 610 of via mail: info@tandemmantelzorg.nl

Contact en aanmelden nieuwsbrief