'Bloemen na verlies' nu ook in Haarlemmermeer

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 11 januari 2024

Bij 1 op 3 mensen die te maken heeft met matige tot ernstige eenzaamheid ligt een overlijden van een partner, levensgezel of huisgenoot ten grondslag. MeerWaarde, Humanitas en Stichting Nabestaandenzorg hebben onderzocht hoe er in een vroeg stadium een handreiking naar deze groep kan worden geboden. Een manier waardoor ze bij vragen niet hoeven te zoeken, in beeld blijven en negatieve effecten tijdig kunnen worden gesignaleerd en bijgestuurd. Het resultaat is het project 'Bloemen na Verlies'.

Bloemen na verlies houdt in dat je kosteloos een boeket kan bestellen voor iemand die te maken heeft gehad met een overlijden, of dat nu kort of al wat langer geleden is. Een paar dagen later wordt de ontvanger gebeld voor een luisterend oor. Als er behoefte aan is, kan de ontvanger daarna gebruik maken van de individuele gesprekken van Humanitas (Steun bij rouw) of deelnemen aan het Nabestaandencaf√© van Stichting Nabestaandenzorg. Blijkt dat er vragen zijn die niet rouw gerelateerd, dan wordt warm overgedragen aan de sociaal makelaars van MeerWaarde. 

Het initiatief was eerst beschikbaar in Haarlem en wordt nu ook in Haarlemmermeer aangeboden. Ga naar de website voor meer informatie en het aanvragen van een boeket.  

Bloemen.JPG

Contact en aanmelden nieuwsbrief