Themaweek over herinneren

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 09 oktober 2024

Het netwerk Palliatieve Zorg Midden- & Zuid-Kennemerland en Amstelland & Meerlanden organiseert samen met Stichting Nabestaandenzorg, Stem in de Stad en Stadsklooster Haarlem een themaweek rond Allerzielen, de dag waarop we dierbaren die er niet meer zijn herinneren en herdenken. Het thema ‘De dood herinnert mij aan het leven’ verbindt de verschillende activiteiten die als doel hebben om met elkaar in gesprek te gaan over niet alleen de dood, maar vooral over het leven. Want hoewel de dood een moeilijk gespreksonderwerp is, beseffen we door erover te praten wat écht van belang is in het leven. 

logo-s-organisaties-thema-week-(1).JPG

Van maandag 28 oktober tot vrijdag 8 november zijn er in Haarlem verschillende activiteiten. Een greep uit de activiteiten:   

31 oktober, 17.00 uur | Allerzielenherdenking Stem in de Stad 
Stem in de Stad herdenkt alle overleden gasten van het afgelopen jaar bij de Gedenkzuil in het Aanloopcentrum. Na een kop soep vertrekt om 18.00 de Lichtjestocht naar het daklozenlaantje op Begraafpark Kleverlaan, waar muzikant Dan German zal optreden. 
Locatie: Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem  

31 oktober, 19.00 uur | Lichtjesavond Begraafpark Kleverlaan
In samenwerking met de gemeente Haarlem organiseert Stichting Nabestaandenzorg ieder jaar de Lichtjesavond op het algemene begraafplaats Kleverlaan. Tijdens deze avonden staan verbondenheid, troost en herinnering centraal. Iedereen die een overleden dierbare wil gedenken, is tijdens de herdenkingsavond van harte welkom. Dit geldt ook voor nabestaanden waarvan de dierbare is gecremeerd of ergens anders is begraven.
Locatie: Kleverlaan, Haarlem

4 november, 12.30 uur en 6 november 9.30 uur | Labyrintloop, herdenken als intentie
Stadsklooster Haarlem organiseert onder andere op twee momenten na een stiltemeditatie een extra labyrintloop waarbij herdenken als intentie wordt gekozen. Zo ben je nog even samen met degene, die je wilt gedenken. Er is een korte meditatie, de loop en een eenvoudig ritueel in het midden. Het labyrint kan je ondersteunen bij allerlei processen en kan datgene wat je draagt verlichten. 

6 november 19.30 – 21.30 uur, Thema-avond ‘Hoe de dood mij herinnert aan het leven’ 
Het netwerk palliatieve zorg organiseert een inspirerende thema-avond waarin 'de dood herinnert mij aan het leven' centraal staat. Een interactieve bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is om na te denken over de eindigheid van het leven. Anne Derks, geestelijk verzorger, daagt je uit om bewust na te denken over het leven en de dood. Dat doet ze door voorbeelden te geven uit haar praktijk én oefeningen te delen om over jouw wensen te spreken.
Locatie: Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7 in Haarlem
Meer informatie en aanmelden 

In totaal zijn er ruim twaalf activiteiten verspreid over de week. Kijk voor alle activiteiten en meer details op stadskloosterhaarlem.nl/herinneren.

 

Contact en aanmelden nieuwsbrief