Onderzoek en Monitoring

Vanaf het begin van PaTz in 2010 zijn onderzoekers van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg UMC, locatie VUmc, bij de implementatie betrokken. Deze samenwerking geeft een ‘win-win’ situatie: zowel onderzoekers als zorgverleners willen weten of PaTz bijdraagt aan verbetering van de palliatieve zorg. Voor allerlei verschillende partijen, waaronder verzekeraars en huisartsen en verpleegkundigen die nog niet aan PaTz meedoen, is het belangrijk om inzichtelijk te maken wat er in PaTz groepen gebeurt. Met de resultaten kan stichting PaTz werken aan verspreiding van de PaTz methodiek en richting geven aan plannen ter ondersteuning van PaTz groepen.

Hieronder gaan we in op de verschillende onderzoeken door de jaren heen en kunt u linkjes vinden naar publicaties. Indien je vragen hebt over een onderzoek of via de onderstaande linkjes niet bij een publicatie komt, kun je contact opnemen met de onderzoekers via eol@vumc.nl

Meedoen aan onderzoek in de palliatieve zorg?

  • Er start nu een onderzoek vanuit het Amsterdam UMC voor huisartsenpraktijken die met hun POH een goed overzicht willen krijgen naar patiĆ«nten in de palliatieve fase (palliatief zorgregister). Hier vind je meer informatie.
  • Regelmatig ontvangen we vragen van onderzoekers of we deelnemers aan PaTz groepen willen benaderen of ze mee willen werken aan onderzoek. Heb je interesse? Kijk dan op palliaweb voor een overzicht van actuele onderzoeken.
Contact
Neem voor vragen contact met ons op