Overige scholingen

Verschillende organisaties in de regio bieden zelf of in samenwerking met de netwerken scholingen en cursussen aan, hier een globaal overzicht.

 • E-learning inleiding in de palliatieve zorg deel 1 t/m 4 In deze e-learning neemt longarts Sander de Hosson je in vier delen mee in de geschiedenis, definitie, compassie, empathie, behoeften en knelpunten binnen de palliatieve zorg. Zie de website van Scholing Dichtbij.
 • Basis cursus in eigen regio, neem contact op met w.schep@willemholtrophospice.nl
 • E-learning palliatieve zorg niveau 3/4 Korte e-learning module palliatieve zorg van Noordhoff Health, ontwikkeld samen met het IKNL. De module is geaccrediteerd voor 1 punt.
 • Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen Deze cursus van 7 dagen verdeeld over 4 maanden is bedoeld voor verpleegkundigen die te maken hebben met palliatieve zorg. Meer informatie op de site van het UMC Utrecht.
 • Post-HBO palliatieve zorg Hogeschool Utrecht organiseert i.s.m. UMC Utrecht een post-HBO opleiding palliatieve zorg van een jaar. Doelgroep: verpleegkundigen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg en die zich verder willen specialiseren. Start: ieder jaar in september. Zie de website van Hogeschool Utrecht.
 • Kaderopleiding palliatieve zorg  voor huisartsen De Kaderopleiding Palliatieve Zorg wil de deskundigheid van artsen met betrekking tot palliatieve zorg vergroten, zodat zij in staat zijn patiĆ«nten goede zorg te bieden en andere zorgverleners op dit gebied te ondersteunen door het geven van informatie of adviezen en het verzorgen van scholing. De opleiding beslaat 20 dagdelen in anderhalf jaar. Voor meer informatie zie de website van het NHG.
 • Palliatieve zorg voor huisartsen De NHG Leergang Asklepion Palliatieve Zorg richt zich speciaal op huisartsen die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen en zekerder willen worden in hun aanpak op het gebied van palliatieve zorg. De leergang bestaat uit 4 dagdelen van 4 uur verspreid over een half jaar. Voor meer informatie zie de website van het NHG.
 • Ketenzorg rond het levenseinde voor huisartsen De WDH MN organiseert scholing Ketenzorg rond het levenseinde voor huisartsen in toetsgroepen. Voor meer informatie zie de website van WDH-MN.
 • Palliatieve sedatie Via www.medischcontact.tv is een gratis geaccrediteerde nascholing over de herziene KNMG-richtlijn palliatieve sedatie beschikbaar.
 • Kinderpalliatieve zorg Deze driedaagse basistraining is bedoeld voor o.a. artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers en maatschappelijk werkers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduur verkortende ziekte. Uitgangspunt hierbij is de Richtlijn Palliatieve Zorg voor Kinderen (www.nvk.nl). Meer informatie: website van Stichting PAL.
 • IKNL Het Integraal Kankercentrum Nederland locatie Utrecht verzorgt meerdere soorten scholing en training. Klik hier voor het aanbod.
 • V&VN Academie De Academie van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland verzorgt allerlei scholingen voor deze beroepsgroepen. Klik hier voor het aanbod. Nieuw in 2018: basiscursus complementaire zorg.
 • Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen Aandacht vaoor levensvragen is geen extraatje, maar vormt het hart van zorg en welzijn. Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen biedt trainingen en workshops in ondersteuning bij levensvragen. Alle trainingen en workshops worden ook in company aangeboden. Meer info.
 • Vilans De nieuwste kennis en instrumenten inzetten en werken volgens de laatste inzichten? Vilans organiseert diverse cursussen, congressen, studiedagen en workshops. Voor iedereen die actief is in de langdurende zorg. Zie website Vilans.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief