Activiteiten in de regio

Palliatieve zorg in NW Veluwe

Palliatieve zorg is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Ze kijkt naar problemen van fysieke, psychische, sociale en spirituele aard. Palliatieve zorg richt zich niet op genezing, maar op behoud van autonomie, toegang tot informatie en keuzemogelijkheden, voor patiĆ«nten en hun naasten. Als organisaties op de Noordwest velwue werken we samen om deze zorg te optimaliseren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten

Palliatieve zorg is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met een ongeneeslijke aandoening of kwetsbaarheid. Denk aan kanker, COPD, hartfalen, nierfalen, dementie, ALS, MS en andere neurologische aandoeningen. De palliatieve fase verschilt per persoon en per aandoening en kan weken tot jaren duren.

Onderstaande filmpjes van PZNL geven in het kort informatie over wat palliatieve zorg is; het kwaliteitskader; en een aantal aspecten van palliatieve zorg: markering, delier en zingeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief