Contactpersonen overleg

Op dit overleg word je door de netwerkcoördinator of door gastsprekers geinformeerd over de laatste ontwikkelingen in de palliatieve zorg. Tevens kunnen successen, quick wins en knelpunten worden ingebracht en besproken. 

Het overleg vindt 2 maal per jaar plaats en is bestemd voor aandachtsvelders palliatieve zorg of contactpersonen voor het netwerk op uitvoerend niveau. 

Als contactpersoon vertegenwoordig je jouw organisatie in het netwerk. Je informeert je collega's over de onderwerpen die in het overleg zijn besproken.

Aanmelden contactpersonen overleg

Wil je meer informatie over deze bijeenkomsten of wil je je aanmelden? Neem contact op met het netwerk via info@palliatievezorggooi.nl.

Contactpersonen overleg onderwerpen 2021

14 september 2021 - Het belang van informele zorg
Viore gaf een presentatie over het belang van informele zorg, zorg door vrijwilligers, die gericht is op het welzijn van patienten en naasten. In Viore kunnen mensen die leven met kanker elkaar ontmoeten, tot rust komen, een ontspannende activiteit doen of alleen maar lekker soep komen eten. Dit alles wordt begeleid en gefaciliteerd door vrijwilligers.

Mascha Juffermans (verpleegkundige specialist PZ) en Annelies van Randwijk  (huisarts en kaderarts PZ) gaven een presentatie over het Zorgpad Palliatieve Zorg. Speciaal opgeleide verpleegkundigen palliatieve zorg begeleiden de patient en vormen een vast aanspreekpunt gedurende het hele zorgtraject. Dit zorgpad is in ontwikkeling voor onze regio. 

2 maart 2021 - Samenwerking apotheker en klinische les misselijkheid
Nav een enquete over de samenwerking met de apotheker gaf Alexander Armbrust (contactpersoon apothekers) een inkijkje in de vraagstukken waar een apotheker zoal mee te maken krijgt. Ook werden er waardevolle tips gegeven om de samenwerking te verbeteren.

Arlette Bakker gaf een klinische les misselijkheid. Ze zoomde daarbij in op Symptoomanalyse. Ga als zorgverlener op onderzoek uit, met je werkhypotheses, wat mogelijke oorzaken zijn van de klacht. We leren dat er geen specifiek meetinstrument is om misselijkheid te scoren, wel kan gebruik gemaakt worden van het USD (Utrechts Symptoom Dagboek). >>Check de meetinstrumenten in de palliatieve zorg 

1 september 2020 -  Proactieve zorgplanning
Wanneer zorgverleners op de hoogte zijn van voorkeuren voor zorg rond het levenseinde van hun patiënten, kunnen ze naar deze kennis handelen. Advance Care Planning (ACP, ook wel vroegtijdige zorgplanning of proactieve zorgplanning genoemd) is een hulpmiddel om te zorgen dat zorg aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten. Er zijn diverse tools ontwikkeld waar Annicka van der Plas (VuMc) ons van op de hoogte zal brengen. Welke plek heeft ACP in jouw team, zorgplan?  
>> download artikel Medisch contact, bespreek wensen

 

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief