Scholingsaanbod

Scholingsaanbod NPZ Dordrecht, Gorinchem en omstreken
 

 • Basisscholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden
  De scholing bestaat uit een B-learning en 3 interactieve sessies waarin wordt gewerkt aan het verder verbeteren van de kennis, vaardigheid, attitude en inzicht in palliatieve zorg. De cursisten maken ook een verbetervoorstel voor de eigen organisatie om op afdelings-en/of instellingsniveau verbetering in de palliatieve zorg te bewerkstelligen.
   
 • Basisscholing palliatieve zorg voor helpenden
  Een scholing van 2 dagdelen die gericht is op het verhogen van kennis over pallatieve zorg, het aanleren van begeleidings- en communicatievaardigheden en het bepalen van je houding in rouw en verliessituaties.
   
 • Les palliatieve sedatie
  Een incompany les van 2 of 3 uur om verpleegkundigen en artsen in zorgorganisaties te scholen in de uitvoering en monitoring van palliatieve sedatie. 
   
 • Casuïstiekbesprekingen
  Vier keer per jaar organiseert het netwerk in samenwerking met regionaal palliatief team een casuistiekbespreking voor de leden van het netwerk. Niet leden zijn ook welkom, maar betalen een kleine bijdrage in de kosten. De ondewerpen verschillen per keer en worden via de nieuwsbrief en website bekend gemaakt.

Regionale en landelijke scholingen
 

Opleidingen voor verzorgenden in de Palliatieve Zorg


Post HBO-opleidingen voor verpleegkundigen in de Palliatieve Zorg

Deskundigheidsbevordering op het gebied van stervensbegeleiding en rouwverwerking

Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!