Onderwijsknooppunt

Het Onderwijsknooppunt Palliatieve Zorg van Propallia is de plek waar vertegenwoordigers vanuit het mbo, hbo, wo onderwijs, bij- en nascholing, patiënten en naasten, onderzoek en zorgpraktijk bij elkaar komen met als doel de kwaliteit van de palliatieve zorg te verbeteren door in te zetten op onderwijs.

Bekijk ook het YouTube filmpje over het Onderwijsknooppunt.

Ambassadeur

In elke regio vertegenwoordigt een ambassadeur een Onderwijsknooppunt. De ambassadeurs zijn bereikbaar voor al je vragen en suggesties over optimalisatie van het onderwijs over palliatieve zorg. Voor onze regio is de ambassadeur Marcella Tam.

Marcella Tam, Onderwijsknooppunt Propallia

‘Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de dood. De eigen sterfelijkheid of dat van dierbaren. Dat is persoonlijk en raakt. Ook mij.  Palliatieve zorg gaat over kwaliteit van leven en van sterven. Ik draag graag bij aan verbeteringen in de praktijk, maar dat lukt niet zonder het onderwijs, waar onze nieuwe collega's worden opgeleid. Zonder goed onderwijs kunnen we maar kleine stappen zetten. Dat is mijn drive om als ambassadeur in ons consortium, samen met veel anderen, palliatieve zorg een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs in de zorg-( en welzijns) sector te maken.’

Als ambassadeur van het onderwijsknooppunt breng ik mensen uit de zorgpraktijk, het onderwijs , het onderzoek en patiënten en naasten bij elkaar om samen het palliatieve zorg onderwijs te verbeteren en faciliteer ik de samenwerking.  Bij mij kan je o.a. terecht met vragen zoals:

  • “Hoe vind ik een goede gastdocent voor mijn les op het gebied van palliatieve zorg.”
  • “Ik ben student en zoek een interessante stageopdracht of onderzoeksopdracht bij één van de organisaties van ons consortium”
  • “IK ben docent en wil mijn lessen palliatieve zorg verdiepen en weten hoe andere docenten vorm en inhoud geven aan hun lessen palliatieve zorg”

Mail naar onderwijs@propallia.nl en ik neem contact met je op.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief