Centrum voor Levensvragen Midden-Nederland

CVL_middenNL5-(1).jpgIn Midden-Nederland zijn zeven centra voor levensvragen: in Eemland, Utrecht, Noordwest-Utrecht, Lekstroom, Zuidoost-Utrecht, Rivierengebied en Noordwest-Veluwe. Zij zijn in één stichting verenigd.

De centra voor levensvragen bieden bijvoorbeeld:
- begeleiding door een geestelijk verzorger thuis voor 50+ en mensen die ongeneeslijk ziek zijn
- begeleiding van groepen ouderen, bv in een buurthuis
- consultatie en scholing voor zorgverleners en vrijwilligers
- deelname aan multidisciplinair overleg door een geestelijk verzorger (b.v. in PaTz-groepen)
 
Begeleiding door een geestelijk verzorger
Je kunt bij het centrum terecht voor één of meer gesprekken thuis als je worstelt met vragen rond het bestaan en de zin van het leven. Dat kan bijvoorbeeld bij ziekte, verlies of een andere ingrijpende ervaring zijn. Het kan dan goed zijn om in contact te komen met iemand die je kan begeleiden. Het centrum voor levensvragen is een schakel tussen jou en de begeleiders of organisaties die je hierbij kunnen helpen. Geestelijk verzorgers begeleiden ook groepen ouderen als daar behoefte aan is.

Folder Wanneer naar een geestelijk verzorger?

Scholing voor zorgmedewerkers
Medewerkers in zorg en welzijn krijgen vaak terloops te maken met levensvragen van ouderen. Soms is het moeilijk om op deze vragen in te gaan of voel je je machteloos. Het is niet zozeer nodig om uitgebreide kennis te hebben, maar om het contact te durven aangaan en zo van betekenis te zijn. Ook in je werk is het belangrijk om te kunnen omgaan met verlies, voor jezelf en voor je collega's.
 
Deelname geestelijk verzorger aan multidisciplinair overleg
Een geestelijk verzorger in een overleg (bv een PaTz-groep) kan onderliggende existentiele en spirituele vragen of problemen benoemen bij de bespreking van een patient. Ook kan de geestelijk verzorger deskundigheidsbevordering op dit gebied geven.
 
Je kunt meer informatie inwinnen of een beroep doen op een centrum voor levensvragen bij jou in de buurt via 085 - 0043 063 of via de website van het Centrum voor Levensvragen Midden-Nederland.
 
INTERESSANT