Film 'Weet u wat u wilt?'

We gaan allemaal een keer dood. Praat u daar wel eens over?


Dat we op een gegeven moment overlijden, daar hebben we geen invloed op. Maar op sommige dingen kunt u wel invloed hebben door erover na te denken en te praten.

  • Wat is goed om nu al te regelen voor uw laatste levensfase?
  • Hoe kijkt u terug op uw leven?
  • Wat zou u nog willen zeggen of doen?
  • Wilt u wel of niet gereanimeerd worden?
  • Wie mag voor u spreken als u dat zelf niet meer kunt?
  • Welke hulp kunt u krijgen als het nodig is?

Weet u wat u wilt?

Het is belangrijk om hierover na te denken en te spreken met in elk geval naasten en de huisarts. Daarom is er een kort geluidloos filmpje gemaakt, voor in de wachtkamer van huisartsen, ziekenhuizen, apotheken, gemeentehuizen, bibliotheken, enz.

Website weetuwatuwilt.nl

Op de website Weet u wat u wilt? is de film ook te vinden. Er zijn verschillende varianten: een versie met zes voorbeelden en geluid (zie  hierboven) en een korte geluidloze versie met drie voorbeelden. De laatste is bedoeld om in de wachtkamer van huisartsen, ziekenhuizen, gemeentehuizen, bibliotheken e.d. te tonen.

Initiatief en financiering

De film is een initiatief van de Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht, met medewerking van 11 andere netwerken palliatieve zorg in het land. De filmpjes kwamen tot stand dankzij financiering vanuit het programma Palliantie. Meer dan zorg van ZonMw voor het project 'In gesprek met de burger'.

Het staat iedereen vrij de film te gebruiken! Op aanvraag is een download beschikbaar.

INTERESSANT