Levensvragen

In ieder mensenleven vinden er gebeurtenissen plaats, die het leven op zijn kop kunnen zetten. Bijvoorbeeld als een dierbare van je overlijdt, je een slechte diagnose krijgt, ongeneeslijk ziek bent of je kunt de zin van het leven niet meer vinden.

Met al deze vragen kun je terecht bij het GVthuis Groningen. De geestelijk verzorger steunt je in deze moeilijke tijd.  

Voor wie?

GVthuis is er voor iedereen van elke leeftijd. Ongeacht waar je in gelooft of hoe je leeft. De geestelijk verzorger luistert naar je persoonlijke verhaal en zoeken samen met je naar antwoorden op je vragen.

Als je ongeneeslijk ziek bent en/of 50 jaar of ouder dan worden de kosten vaak vergoed vanuit landelijke subsidies. 

Heb je behoefte aan een gesprek? Kijk op  www.GVthuis.nl voor een geestelijk verzorger bij je in de buurt.

Door wie?

Bij GVthuis werken geestelijk verzorgers die zijn opgeleid om mensen te begeleiden bij vragen over zingeving, kwaliteit van leven en sterven. Zij luisteren, helpen om je gedachten te verhelderen en begeleiden je bij verdriet of rouw. Elke geestelijk verzorger heeft een eigen aandachtsgebied. Zo kan iedereen met welke geloofsovertuiging of levensstijl dan ook, bij GVthuis terecht.

Voor meer informatie over geestelijk verzorging thuis verwijzen wij je graag naar de website: www.GVthuis.nl.

Geestelijke Verzorging in een Zorginstelling

Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om je, bij een verblijf dat langer duurt dan een etmaal, geestelijke verzorging aan te bieden 'die zoveel mogelijk aansluit bij je godsdienst of levensovertuiging'. Als bewoner in een zorginstelling heb je altijd vrije toegang tot geestelijke verzorging; dit is niet afhankelijk van een indicatie of toestemming van een derde. De instelling zorgt voor de betaling van de geestelijke verzorging.

Voor meer algemene informatie over geestelijke verzorging kijk op de website van Geestelijke Verzorging in Nederland.

Contact