10de Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg

  • Datum 03-02-2022

Uitnodiging voor het 10de Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg met als thema: Integratie van palliatieve zorg in de dagelijkse patiëntenzorg. Het symposium is online in de middag van 3 februari 2022.

Het thema, Integratie van palliatieve zorg in de dagelijkse patiëntenzorg, wordt van verschillende kanten belicht. Hoofdspreker van die middag is Thomas LeBlanc, oncoloog gespecialiseerd in hematologie en palliatieve zorg van Duke Cancer Institute (Durham, USA). Hij gaat in op de zorg voor mensen met hematologische kanker, wat zijn hun zorgbehoeften en hoe kunnen we hen de best mogelijke zorg geven? Andere sprekers zijn:

  • internist ouderengeneeskunde Pauline de Graeff, zij vertelt hoe het er nu voor staat met palliatieve zorg in de Nederlandse ziekenhuizen aan de hand van de resultaten van de landelijke meetdag palliatieve zorg die in 2021 plaatsvond.
  • Jannie Oskam vertelt vanuit haar persoonlijke ervaringen waarom het belangrijk is dat patiënten met kanker tijdig palliatieve zorg krijgen.
  • specialist ouderengeneeskunde Daisy Janssen vertelt hoe palliatieve zorg tijdig geïntegreerd kan worden met behandeling gericht op het beïnvloeden van de ziekte COPD of hartfalen.

Tijdens het symposium worden verder de Jaarprijzen Impact en Onderzoek uitgereikt.

Contact