Nieuws NPZ Limburg 06 april 2023

IMG_6274-(2).JPGIMG_6268-(3).JPG

Een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de netwerken, Zuyd Hogeschool, Gilde opleidingen, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Maastricht en Coöperatie DELA, selecteerden uit de verschillende inzendingen kortgeleden de drie Prijswinnaars. Zij winnen hiermee alle drie een podiumkaart van 100 euro!

De winnaars zijn:

Nicole Nolde:  Glazenier-glas-in-lood te Heerlen. Nicole ontvangt de creativiteitsprijs voor haar gebrandschilderde vaas.
Uit het juryrapport:

“De manier waarop de themabeelden worden gemaakt, is knap. Je ziet dood en levend die zich in elkaar vastgrijpen, en dat op sommige fragiels als glas werkt heel symbolisch. Dat vond de jury sterk tot de verbeelding spreken. Het mooie aan dit kunstwerk is dat iedereen zijn eigen invulling aan kan geven.”

Tessa: zij ontvangt de vormgevingsprijs voor haar verhaal over de dood als ongekende gast.
Uit het juryrapport:

“Tessa neemt ons echt mee in haar beleving, het verhaal zit sterk in elkaar en komt op het einde heel mooi samen. De hele jury vindt haar verhaal invoelbaar en denkt dat iedereen zich erin kan herkennen. Het lezen van dit verhaal kan mensen stimuleren om anders te kijken naar samenleven met de dood.”

Meike te Baerts ontvangt de prijs voor originaliteit voor haar uitbeelding van een gesprek over het thema met een cliënt met een licht verstandelijke beperking

Uit het juryrapport:
“Door de opdracht om te delen met een klant, heeft Meike zich bijzonder origineel en moedig getoond, het bespreken van het thema en dan samen tot zo'n verhaal komen, en dat heel mooie beelden neer te zetten, dat is knap. Vooral voor een student. Ook de essentie van samenleven met de dood, en hoe dit troostend kan werken, komt knap naar voren.”

Op 30 maart jl hebben de Prijswinnaars hun prijs overhandigd gekregen. Dit vond plaats bij DELA Nedermaas, Vouershof 1, te Geleen.

De kunstwerken worden ter plekke gedocumenteerd.


Meer informatie

Jolanda Timmermans, coördinator netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg: Info@palliatievezorg-ozl.nl , tel.: 06 57316697
Els Knapen, coördinator netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek: e.knapen@zuyderland.nl , tel.: 06 30625588

Contact