Overige scholingen

Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden

De netwerken palliatieve zorg in de provincie Utrecht werken samen met het ROC Midden-Nederland bij de basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen van niveau 3/4. In 2022 zullen weer cursussen in Utrecht worden georganiseerd.

In elke setting waar verzorgenden en verpleegkundigen betrokken zijn wordt een beroep gedaan op proactief samenwerken met andere disciplines: of je nu werkt in een verpleeghuis, hospice, thuiszorg of in een kleinschalige (beschermende) wooneenheid. Na het volgen van de cursus kun je o.a. aspecten van palliatieve zorg benoemen op lichamelijk, sociaal, psychisch en spiritueel gebied en op methodische wijze de situatie van een zorgvrager in kaart brengen.

De eerstvolgende basisursus van zes avonden start in maart 2022. 

Meer informatie en aanmelden

Terugkijken scholing palliatieve sedatie

Op 9 november 2021 is er een online scholing gegeven in het netwerk over de herziene richtlijn palliatieve sedatie. Hoewel de definitieve richtlijn nog niet klaar is, is deze scholing zeker de moeite waard om terug te kijken. Het helpt je kennis over palliatieve sedatie op te frissen of als je er nog weinig ervaring mee hebt opgedaan, om je te informeren over de inns en outs van palliatieve sedatie.

 

Terugkijken symposium 'Hoop sterft als laatste'

Op 5 oktober 2021 werd dit symposium georganiseerd voor de netwerken palliatieve zorg Noordwest Utrecht en Utrecht-Zuid.

Tijdens dit symposium komt aan bod dat je hoop vanuit verschillende perpectieven kunt benaderen. Er worden mooi handvaten gegeven om met hoop om te gaan, ook al is deze hoop niet realistisch. 

Let op, er is even wat minder goed geluid bij de start van de presentatie van Erik Olsman, maar dat wordt snel hersteld!

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws uit de regio? Meld je dan aan.