Bijdrage voor publieksbijeenkomst Weet u wat u wilt

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 08 juli 2024

Goed nieuws! Via het stimuleringsfonds van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg-II kan weer een bijdrage van 500 euro worden aangevraagd voor het organiseren van een Weet u wat u wilt-bijeenkomst!

Ken of ben je een huisartsenpraktijk, zorgcentrum, hospice of andere organisatie die ervoor voelt om een voorlichtingsbijeenkomst over palliatieve zorg te organiseren? Dan maakt deze bijdrage het makkelijker. Iedereen mag het aanvragen, maar het is handig om deelnemers te werven onder een eigen 'achterban' van patienten, bewoners of anders.

Wat is het?
Een Weet u wat u wilt-publieksbijeenkomst is bedoeld om mensen te informeren over palliatieve zorg en om hen ervan bewust te maken dat het goed is om tijdig na te denken en met elkaar en de huisarts te praten over de laatste levensfase: wat is voor jou belangrijk, wat wil je wel en wat wil je niet? Aan welke dingen kun je denken als het daarover gaat? Deelnemers aan de bijeenkomsten hebben aangegeven er veel aan te hebben.
 
Toolkit en gespreksleider beschikbaar
Een andere insteek mag ook, bijvoorbeeld een Café Doodgewoon, maar voor Weet u wat u wilt is een toolkit beschikbaar. En zoek je een gespreksleider? Daarvoor zijn inmiddels een aantal mensen getraind. Neem hiervoor contact op met Weet u wat u wilt-ambassadeur in Midden-Nederland Robin Zuidam.
 
Aanvragen van de bijdrage kan tot 16 september.
 
 

Weet-u-cover-a.jpg

INTERESSANT