Wensenboekje

Wat vandaag is, kan morgen anders zijn

Hoe bereid ik me voor? Voor iedereen die wil nadenken over de laatste levensfase is er dit boekje. Een ongeneeslijke en/of chronische ziekte die achteruitgaat. Ervaringen uit je omgeving. Redenen om dit boekje voor jezelf te gaan gebruiken. Als inspiratie, praatstof en/of houvast.

Alleen samen

Samen met familie/ vrienden/ kennissen/ artsen/ zorgverleners kun je de laatste fase van je leven zo aangenaam mogelijk invullen. Omdat er zoveel mensen bij zijn, is het handig om zaken op te schrijven en te delen met alle betrokkenen.

Wat biedt dit boekje?

Handvatten, inspiratie voor gesprekken, tips en hopelijk structuur, rust en inzicht. Met ruimte om je eigen wensen op te schrijven. Nu allemaal gebundeld.

Meer mogelijk

Als jouw wensen bekend zijn, is er misschien meer mogelijk dan je had verwacht.

Digitale versie downloaden

De digitale versie is (gratis) te downloaden via onderstaande knop. Deze interactieve pdf kun je bewerken door op de lijntjes te klikken, tekst te vullen en vervolgens op te slaan.  

Downloaden 

Gedrukte versie aanvragen

U kunt kosteloos één of twee Wensenboekjes bij ons aanvragen. Voor inwoners uit Twente is verzending gratis. Indien u buiten Twente woont, betaalt u slechts de verzendkosten. U kunt een bestelling plaatsen door een mail te sturen naar NPZT@carintreggeland.nl met als onderwerp 'Wensenboekje'. In uw mail geeft u aan hoeveel boekjes u wenst te ontvangen, samen met uw naam en adres. Meerdere boekjes aanvragen is mogelijk, u betaald dan de kosten voor het boekje en de verzendkosten. Hier wordt alleen een vergoeding voor gevraagd. De digitale versie blijft voor iedereen gratis beschikbaar. 

Aanvragen 

Zie mij... en mijn levenseinde

Hoewel er de laatste jaren meer aandacht is voor palliatieve zorg, blijft het moeilijk om tijdig na te denken en te praten over de eigen wensen over het levenseinde. Ieder mens gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Daarom hebben de Netwerken in Twente  meerdere filmpjes gemaakt van Twentenaren met ervaringsverhalen met de palliatieve zorg. Denk aan patiënten, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers.

Ervaringsfilmpjes 

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente hebben dit boekje kunnen ontwikkelen, mede door een financiële bijdrage van Enscheday4Quality.

Contact