Nieuws

10 februari 2022, Webinar Voeding en bewegen in de palliatieve zorg
Nieuws NPZ Stadsgewest Breda geplaatst op 12-01-2022
Hoe verloopt het proces van begeleiding in de palliatieve zorg als het gaat om het verbeteren van kwaliteit van leven door voeding en beweging? Wat zijn mogelijkheden en welke zorgspecialismen zijn betrokken? Het webinar is vooral praktisch ingericht: theorie afgewisseld met casuïstiek bespreking. Via de chat is het mogelijk om tijdens het webinar vragen te stellen.
Oproep: Consortium Zuidwest-Nederland
Nieuws NPZ Stadsgewest Breda geplaatst op 27-10-2021
Loop je al tijden met een goed idee rond? Of met een vraag hoe iets nu eigenlijk zit? Vind je dat het nu toch echt tijd wordt dat jullie werkwijze of expertise op een bepaald gebied breder benut wordt? Of ben je geïnteresseerd in hoe 'de buren' een bepaald onderwerp aanpakken?
Sluit aan bij een lerend netwerk van Consortium Zuidwest Nederland
Nieuws NPZ Stadsgewest Breda geplaatst op 24-09-2021
Het consortium Zuidwest-Nederland (ZWN) zet zich al enkele jaren in voor de beste palliatieve zorg voor iedereen. De kracht van het consortium is dat we zorgpraktijk, onderwijs en onderzoek aan elkaar verbinden. Dit jaar zullen we dit o.a. doen door lerende netwerken op te zetten en door de lessen van reeds bestaande lerende netwerken breder te gaan delen. 
Onderzoek door studenten Avans Hogeschool Breda
Nieuws NPZ Stadsgewest Breda geplaatst op 23-09-2021
Studenten van de minor Project Innovatie Zorg van Avans Hogeschool onderzoeken de komende maanden (september tot februari) of en hoe de informatiewaaier longoncologie wordt ingezet in het Amphia Ziekenhuis Breda en wat de ervaring is van patiënten en naasten. Hebben mensen er echt iets aan.Ter vergelijking onderzoeken ze het gebruik van de informatiewaaier in een aantal andere ziekenhuizen.
Contact