Lotgenotencontact

Contact met lotgenoten wordt door hulpverleners aangemoedigd, maar in het begin heeft niet iedereen behoefte aan dat soort contacten. Ook voor lotgenoten geldt dat het moet klikken. Als dat het geval is kan er iets waardevols ontstaan. Constateren dat er gemeenschappelijke ervaring en ergernissen zijn, schept een band.

Lotgenoten vind je soms in je eigen vrienden- of kenniskring, maar je kunt ze ook ontmoeten via bijeenkomsten van een patiƫntenvereniging of in een inloophuis. In een inloophuis kun je terecht voor ontspanning, informatie, een kop koffie en een luisterend oor.

Het Toon Hermans Huis in Tiel

Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben, gaan vaak een intensief traject in. Operaties, bestralingen, chemo's. Pas als dat allemaal klaar is, komt vaak het besef wat er gebeurd is. Waar de omgeving weer over gaat tot de orde van de dag, rijst dan de vraag waar je terecht kunt met jouw verhaal en jouw vragen.

Het Toon Hermans Huis in Tiel is een ontmoetingsplek waar mensen die geraakt zijn door kanker terecht kunnen. Niet alleen voor mensen die zelf kanker (gehad) hebben, maar ook voor hun partners, kinderen, familie en nabestaanden. Vaak zijn mensen - als ze voor het eerst over de drempel zijn gekomen - aangenaam verrast door het warme welkom. Maar ook door de aandacht voor hun verhaal, een luisterend oor en de herkenning die ze vinden.

De Toon Hermans huizen bieden allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen of om professionele psychosociale begeleiding te krijgen.
De huizen werken met een team van vrijwilligers en beroepskrachten. U kunt vrijblijvend binnenlopen om eens te kijken of er iets is dat bij u past, waar u wat aan heeft.

Meer informatie: www.thht.nl

Netwerk Hemelrijk - voor jonge weduwes met kids

"De dood nam onze geliefdes weg uit ons leven. De hemel is ze rijk. Wij zijn een netwerk vol van levenskracht. Netwerk Hemelrijk."

Ieder van ons loopt haar eigen pad. Eigen route. Rouwen en bouwen doe je op de manier die bij jou past. De weg ga je in je eentje en je hoeft hem niet alleen te gaan. Wij zijn met zoveel vrouwen. Onze verhalen raken elkaar. Onze wegen kruisen. We delen onze kennis en ervaring. Voelen, weten, denken, doen.

Hoe pak je je leven weer op? Hoe doe je dat vandaag? En morgen dan? Hoe doen en deden anderen dat? Waar vind ik voorbeelden? Wat is praktisch handig om te weten? Waar kan ik mijn verhalen delen? Mijn hart luchten? Terecht met praktische zaken? Wie begrijpt hoe alles in mij rond waait alle kanten op?
Voor al deze vragen, maar ook als je antwoorden hebt, kun je ons mailen op info@netwerkhemelrijk.nl

www.netwerkhemelrijk.nl

Woorden van lotgenoten

www.ongeneeslijk.nl
www.doodgewoonbespreekbaar.nl

Ervaringen delen

Het Netwerk stelt de inbreng van u als hulpvrager op prijs. Alleen op deze manier kunnen wij met elkaar de zorg verbeteren. Wilt u uw verhaal met ons delen, heeft u tips of klachten? Mail dit naar de netwerkcoƶrdinator.

Contact en nieuwsbrief