Roparun schenkt 60 waakkoffers aan 15 van onze lidorganisaties

Nieuws Netwerk Oost-Veluwe 02 mei 2019

Vandaag hoorden we dat Roparun onze aanvraag vanuit het netwerk palliatieve zorg voor 60 waakkoffers heeft gehonoreerd! Dat betekent dat 15 van onze lidorgansiaties één of meerdere waakkoffers gaan aanschaffen  die ingezet kunnen worden bij wakende mensen. Het gaat om Atlant, Buurtzorg, Gelre Ziekenhuizen, Hospice Apeldoorn, Hospice Casa Vera, Hanzeheerd, 's Heerenloo, Meerzorg de Wending,  Klein Geluk, Palliaterm, Riwis zorg en Welzijn, Talmaborgh, Viattence,  Vérian en Zorgroep Apeldoorn.

We zijn hier heel blij mee, omdat de koffers de moeilijke tijd die mensen doormaken tijdens het waken een beetje kunnen veraangenamen. In de koffer zitten o.a. een schemerlampje, een plaid, gedichtenbundels, een kaartspel en iets om te lezen of te luisteren. 

Drie teams uit Apeldoorn

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld in te zamelen voor mensen met kanker en voor palliatieve patienten. Dit geld wordt ingezet voor het verhogen van de kwaliteit van het laatste deel van het leven. Er lopen dit jaar 324 teams in het Pinksterweekend van 8-10 juni. Vanuit Apeldoorn doen  drie teams mee: Apeldoorn gaat verder, Eco Runners, en VC Cortenbosch.