Koppelbedden voor Atlant, KleinGeluk en Zorggroep Apeldoorn

Nieuws Netwerk Oost-Veluwe 05 juni 2020

Atlant, KleinGeluk en Zorggroep Apeldoorn krijgen samen zeven koppelbedden van de Stichting Roparun. De bedden zijn bedoeld voor terminale patiënten. Een koppelbed maakt van een eenpersoons zorgbed een volwaardig en comfortabel tweepersoonsbed. Daardoor kunnen mensen in de laatste fase van hun leven dichtbij hun naasten zijn. Al eerder schonk Roparun bedden aan Riwis, Hanzeheerd en hospice Casa Vera. Ook Gelre Ziekenhuizen kreeg onlangs een koppelbed en landelijk zijn er ook nog eens 120 beschikbaar voor de thuiszorg.

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving.

De bedden zijn aangeschaft met geld van de Roparun, de jaarlijkse sponsorloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Dit jaar kon de loop vanwege de coronacrisis helaas niet plaatsvinden. Maar er wordt nog steeds geld ingezameld voor goede doelen zoals koppelbedden. Roparunteam 129 Ik loop hard  ondersteunt het netwerk palliatieve zorg Oost-Veluwe ook met het ontwikkelen en realiseren van een zorgpad palliatieve zorg voor patiënten.

Meer informatie