Wat als ik uitbehandeld ben?

Nieuws NPZ Noordelijke maasvallei 12 oktober 2021

Wat als ik uitbehandeld ben? Wat is mijn leven waard als ik afhankelijk word?

Met deze vragen word je soms geconfronteerd inzake je eigen gezondheid of die een naaste. Hierover worden in de bibliotheek van Boxmeer in oktober twee informatieve avonden georganiseerd.

De eerste avond  heeft als onderwerp: Wat als verdere behandeling weinig zin meer heeft? Wil je zo lang als het kan alle medische mogelijkheden benutten of kies je voor palliatieve zorg, of euthanasie? Marlies van den Belt, huisarts in Boxmeer, kaderarts en betrokken in het netwerk palliatieve zorg, zal deze avond inleiden.

De tweede avond draait om de vraag: Welke waarde heeft mijn leven nog als ik afhankelijk word? Wat als je het gevoel krijgt een last te worden voor anderen of als je bang bent de regie over je leven te verliezen? Aan deze avond zullen meewerken:  Hoa Bui en Mariet Rutten, resp. coördinator en vrijwilliger bij Sociom, Evelien Roode, geestelijk verzorger bij Pantein en Syntein en Ellen van der Hoff van VPTZ- de Cocon.

Op deze avonden is er ook gelegenheid tot vragen en gesprek met elkaar. En er zullen boeken over het thema liggen om in te zien of te kopen.

De avonden zullen zijn op 7 oktober en 21 oktober, tussen 20.00 en 22.00 uur.

In verband met een maximum aantal deelnemers is het belangrijk om je aan te melden. Dit kan via de website van de bibliotheek: www.biblioplus.nl, zie agenda

De volgende organisaties werken mee aan deze avonden: Biblioplus,  KBO- Brabant, Protestantse Gemeente Boxmeer, OLV parochie Boxmeer, Pantein, Sociom,  Syntein & netwerk palliatieve zorg Noordelijke Maasvallei, VPTZ, Zinnet- netwerk voor levensvragen.

Contact