Week tegen Eenzaamheid: 30 september t/m 7 oktober

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 09 september 2021

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. 

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Ook voor patiënten die in de palliatieve fase belandt zijn kan eenzaamheid een belangrijk onderwerp zijn. Het is goed om hierover te praten en waar mogelijk in te ondersteunen. 

Actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' met initiatieven in de regio

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' georganiseerd door het ministerie van VWS. Meer dan 240 gemeenten en 150 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Bij ons in de regio lopen verschillende initiatieven, zoals de Gespreksgroep Levenskunst in Assendelft: negen enthousiaste dames en een heer tussen de 74 en de 90 jaar. Ze praten over van alles, maar aandacht voor elkaar staat centraal.

Benieuwd wat jij kan doen tegen eenzaamheid? Klik hier voor meer informatie!

Nieuwsbrief en contact