Terugblik congres Kanker en Leven

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 31 mei 2023

Op 12 mei vond het congres Kanker & Leven plaats, waarbij de unieke hybride combinatie van online livestream in de ochtend en een fysiek middagprogramma op 7 verschillende locaties in Nederland heel goed is uitgepakt.

De ROS'en (Regionale Ondersteuningsstructuren) hadden als thema voor het fysieke middagprogramma “Samenwerken in Oncologiezorgnetwerken: het verbinden van de eerste en tweede lijn en de tussentijdse zorg”. Welke hobbels komen we tegen en welke successen hebben we al geboekt? Geïllustreerd met krachtige voorbeelden uit de regio, zoals samenwerking met huisartsen, integratieve oncologie en een warme overdracht van mensen in de palliatieve fase. Ook aan de orde behandelde onderwerpen als: hoe zorgen we voor de gevolgen van kanker integraal onderdeel van de zorg en hoe zorgen we voor structurele financiering? Een veelgehoord geluid was: leg de regie door patiënten neer en zet de mens centraal, niet de ziekte.

Het middagprogramma in Noord-Holland vond plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het was een middag vol gesprekken, luisteren naar elkaar en ervaringen delen over de samenwerking van regionale zorg. De bijeenkomst werd georganiseerd door Wegwijzer bij kankerZONHIKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)Amsterdam UMC en Oncologienetwerk Zaanstreek-Waterland.

Nieuwsbrief en contact