Stichting Komma laat ouders voortleven met videoportret voor kinderen

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 22 juli 2021

Stichting Komma helpt uitbehandelde ouders van jonge kinderen kosteloos een blijvende herinnering na te laten in de vorm van een videoportret. Daarnaast ontvangen de ouders een prachtige houten memory box met daarin voor elk kind drie wenskaarten waar een persoonlijke boodschap op geschreven kan worden voor belangrijke momenten in het leven van het kind. 

Het ontstaan van Stichting Komma
Toen Jasmin de Hond in 1980 op dertigjarige leeftijd te horen kreeg dat ze zou komen overlijden, liet zij aan haar twee jonge kinderen Marc (3) en Michel (1) een geluidsbandje na. 40 jaar later herhaalde de geschiedenis zich voor haar oudste zoon Marc. Ook hij kreeg te horen dat hij zijn twee jonge kinderen Livia (3) en James (1) niet zou zien opgroeien. Marc besloot het geluidsbandje van zijn moeder een moderne twist te geven. Dit deed hij door zich op beeld te laten interviewen over zijn leven en kaarten te schrijven voor speciale gelegenheden in het leven van zijn kinderen. Na zijn overlijden besloten zijn broers ter nagedachtenis van Jasmin en Marc Stichting Komma op te richten:

"Toen Marc overleed, wilden Michel en ik het voor elke uitbehandelde ouder makkelijker maken om iets blijvends achter te kunnen laten. Na zulk droevig nieuws komt er zoveel op je af, dat dit er vaak bij inschiet. Terwijl een tastbare herinnering later juist zo waardevol kan zijn."

Aanmelden
Ken jij iemand die een videoportret zou willen laten maken voor zijn of haar jonge kinderen? Aanmelden kan gemakkelijk via het aanmeldformulier dat ook te vinden is op de website. Binnen 24 uur wordt er telefonisch contact opgenomen om eventuele vragen te beantwoorden en indien gewild een afspraak in te plannen. Twijfel je nog of heb je vragen over het portret? Neem gerust contact op via info@stichtingkomma.nl of bel 085-0041149.

Nieuwsbrief en contact