Patricia Appeldoorn neemt afscheid als netwerkcoördinator palliatieve zorg

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 26 mei 2022

Patricia Appeldoorn gaat ZONH als Programmaleider Palliatieve Zorg verlaten nadat zij bijna 18 jaar netwerk coördinator is geweest voor vier netwerken Palliatieve Zorg in Noord-Holland Noord en Zaanstreek Waterland. Patricia vervolgt haar loopbaan per 1 juni 2022 als adviseur bij de landelijke organisatie voor palliatieve zorg: PZNL. 

PatriciAfscheid-Patricia-Appeldoorn.jpga is vanaf 2004 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Netwerken Palliatieve Zorg in Noord Holland-Noord & Zaanstreek-Waterland. Vanaf 2008 heeft zij deze werkzaamheden in dienst van ZONH voortgezet. Zij heeft met grote bevlogenheid gewerkt aan het verbeteren van de zorg voor mensen in de laatste levensfase in Noord-Holland. Nog niet zo lang geleden heeft Patricia een MBA in de gezondheidszorg afgerond en dat heeft haar gemotiveerd om haar blik te verruimen.

Patricia: “Adviseur bij PZNL is een mooie nieuwe kans waar ik mijn kennis en ervaring kan inbrengen om op landelijk niveau bij te dragen aan het verder ontwikkelen van (de organisatie van) de palliatieve zorg.”

In het hospice Alkmaar heeft Patricia recentelijk afscheid genomen van haar collega’s en netwerkleden. De bijeenkomst stond in het teken van verbinden, vertrouwen en samenwerken. Hierop was een mooi programma samengesteld om samen met elkaar vooruit te kijken. Onder het genot van een hapje en een drankje was er ruimte om kennis en ideeën met elkaar uit te wisselen of elkaar te leren kennen. Daarnaast verzorgde Annemieke Kuin, humanistisch geestelijk verzorger, een interactieve lezing over het thema ‘de kracht van samenwerken’. Welke frustraties kom je tegen in je werk of in het dagelijks leven? En welke behoeften, wensen, en waarden komen hierbij kijken? Hoe vind je hierin een gemeenschappelijke waarde met elkaar om na te streven? Een basis voor een goede samenwerking. Als blijk van waardering en als herinnering aan al het werk dat Patricia binnen de Netwerken Palliatieve Zorg heeft verzet, is een prachtig beeld overhandigd waarin het thema van de bijeenkomst visueel werd.  

Patricia heeft haar opvolging goed voorbereid. Haar collega Yvette Goudsblom zal de coördinatie van het netwerk en de bijbehorende activiteiten voortzetten. Dit zal zij doen in samenwerking met Jente Bosma (adviseur) en José van der Hert voor de secretariële ondersteuning. Het team zal de ambitie en ideeën voor de organisatie van de palliatieve zorg in de regio verder ontwikkelen in nauwe samenwerking met de Netwerkleden. Wij bedanken Patricia voor haar jarenlange inzet en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.

Nieuwsbrief en contact