De Kick-off van Sigma Thuis

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 11 juni 2024

Naar aanleiding van een succesvolle implementatie van de SigMa-methodiek in de regio Kop van Noord-Holland en Zaanstreek-Waterland, is het vervolgproject SigMa Thuis afgetrapt met een startbijeenkomst in Schagen! De SigMa-methodiek is een methode voor het lokaal verbeteren van de palliatieve zorg in verpleeghuizen en nu ook in de thuiszorg.

In de periode 2020 – 2024 is de implementatie van de SigMa-methodiek (SigMa II project) binnen de intramurale zorg van Woonzorggroep Samen en De Zorgcirkel succesvol verlopen. Lees meer over de resultaten van deze projecten hier:

Op 30 mei kwam de gehele projectgroep bij elkaar om tot eerste afspraken en acties te komen voor de komende projectperiode (2024-2026). Doel is om medewerkers in de thuiszorg te helpen met het herkennen en bespreken van achteruitgang en behoeften van cliënten, zodat op tijd palliatieve zorg kan worden gegeven. De SigMa-methodiek wordt doorontwikkeld om ook toe te passen in de thuiszorg. Het beoogde resultaat van het project is een doorontwikkelde handreiking met Sigma-methodiek waarmee thuiszorgorganisaties zelfstandig SigMa kunnen toepassen.

Jente Bosma en Yvette Goudsblom zijn vanuit de Netwerken Palliatieve Zorg betrokken bij het project om mee te denken bij de implementatie en borging vanuit de ervaring met SigMa II in de regio Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Aanwezig: Marjolein Mouton, Annemieke Verresen, Inge Tjalma, Gingey Lodder, Jente Bosma, Lois Witteveen, Bregje Onwuteaka-Philipsen en Roeline Pasman. Op beeld: Jenny van der Steen, Maartje Klapwijk, Fedde de Boo en Yvette Goudsblom

Nieuwsbrief en contact