Back to the basic - strandwandeling kerngroep Kop van Noord-Holland

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek Waterland 20 april 2022

Ruim twee jaar lang elkaar alleen via een scherm kunnen zien en spreken; dát had de nodige impact op de onderlinge relaties en de samenwerking. Goede samenwerking in het netwerk palliatieve zorg is nodig om de grote uitdagingen waar wij voor komen te staan gezamenlijk op te lossen. De stijgende levensverwachting, de toename van het aantal chronische ziekten & multimorbiditeit en de toenemende zorgvraag hebben invloed op onze samenwerking. Door gebruik te maken van de grote variatie aan expertise en disciplines in het netwerk proberen wij antwoorden te vinden om eenvoudige en complexe vraagstukken op te lossen.

De kerngroepleden Kop van Noord-Holland hadden daarom behoefte om met elkaar terug te gaan naar de basis; een nieuw begin: waarom zijn wij verbonden aan het Netwerk Palliatieve Zorg en wat kunnen wij voor elkaar betekenen? Juist daarom is het belangrijk om elkaar te zien, te vertrouwen en elkaar weten te vinden. Tijd voor een strandwandeling op een maandagmiddag in februari.

Het weer was ons gunstig gezind en na een (hernieuwde) kennismaking in Restaurant Nogal Wiedus in Den Helder gingen de kerngroepleden in kleine groepjes met elkaar het strand op en met elkaar in gesprek.

Een kleine greep uit de reacties:

  • Fysiek ontmoeten levert meer op.
  • Terug naar de basis – elkaar vinden als er vragen zijn / overleg nodig is voor de terminale patiënt.
  • Elkaar beter weten te vinden als we ergens vastlopen.
  • Elkaar fysiek ontmoeten maakt dat je ook eerder aan de ander denkt om in te schakelen.
  • Elkaar blijven vinden en zien verstrekt de onderlinge verbindingen.

De algemene conclusie was dat het elkaar fysiek ontmoeten belangrijk is, veel oplevert en voor de toekomst ook weer de insteek moet zijn, ondanks dat men hiervoor iets meer tijd moet uittrekken.

Bekijk de foto's:

Strandwandeling-3.PNG

Strandwandeling-1.PNG

Strandwandeling.PNG

Nieuwsbrief en contact