1 juni 2022 Café Doodgewoon Alkmaar weer gestart

Nieuws NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek-Waterland 14 juni 2022

Op 1 juni 2022 opende Café Doodgewoon Alkmaar weer zijn deuren. In een nieuw jasje en georganiseerd door een nieuwe werkgroep stond de avond in het teken van het opnieuw ontmoeten en verbinden van vrijwilligers en zorgprofessionals in de palliatieve zorg.

Om elkaar beter te leren kennen gingen de c.a. 35 gasten in groepjes met elkaar in gesprek over hetgeen zij met elkaar gemeen hebben in de palliatieve zorg maar ook vragen zoals; wat kunnen we van elkaar en leren? En, waar kunnen we elkaar helpen en versterken?

Het leverde mooie onderlinge gesprekken op en nieuwe inzichten in elkaars werk. Maar ook goede ideeën en initiatieven om elkaar nog beter te leren kennen en te versterken. De werkgroep heeft alle input geïnventariseerd en gaat samen met de Netwerkcoördinator aan de slag om te kijken of en hoe we invulling kunnen geven aan deze ideeën.

Café Doodgewoon wordt georganiseerd door leden vanuit Hospice Alkmaar, Evean Thuiszorg, Humanitas en ’t Praethuys. Het Café zal 4 keer per jaar worden georganiseerd met telkens een nieuw thema en gastspreker. De uitnodiging voor het Café verschijnt op: NPZ Noord-Holland Noord – Zaanstreek Waterland (palliaweb.nl)

 

Nieuwsbrief en contact