Café Doodgewoon Noord Kennemerland

  • Datum 18-09-2024
  • Tijd Vanaf 19:30 inloop met koffie/thee 20:00 start bijeenkomst 21:00 napraten
  • Locatie Hospice Alkmaar, Blanckerhofweg 13, 1816 HG Alkmaar
  • Doelgroep Café Doodgewoon is een bijeenkomst voor vrijwilligers, professionals, voor een ieder die te maken heeft met palliatieve zorg of hierin geïnteresseerd is.
  • Kosten Gratis

Ziekte en afscheid; een cultuur sensitieve benadering

Hoe gaan we om met culturele achtergronden en geloofsovertuigingen in Nederland als het gaat over ziekte en afscheid? Er kunnen spanningsvelden zijn voor patiënt, familie en zorgverlener. Zoals het recht ‘om het niet te willen weten’, de rol van familie en welke taal spreken we met elkaar. In de Nederlandse cultuur staat het individu centraal en hebben we het over ‘hoop’ en ‘eerlijkheid’. Maar waar hopen we dan op?

Tijdens deze avond vertellen Yvonne van Dongen en Fred Omvlee, geestelijk verzorgers bij Evean, over dit onderwerp. Ook is er alle ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.

 

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig en deelname is kosteloos

 

Bekijk hier de uitnodiging

 

 

Café Doodgewoon organiseert thematische bijeenkomsten op het gebied van terminale palliatieve zorg voor zorgprofessionals, vrijwilligers en een ieder die te maken heeft met palliatieve zorg of hierin geïnteresseerd is.

Tijdens de bijeenkomsten staan thema's centraal die spelen rondom het levenseinde. Ook kan men elkaar hier op een laagdrempelige manier ontmoeten en kennis en ervaringen delen.

Nieuwsbrief en contact