Steun bij verlies en rouw

De persoon met wie u een bijzondere band had is er niet meer. Een ingrijpende gebeurtenis. U moet verder, maar veel dingen zijn niet meer zoals het was. Waarschijnlijk wisselen allerlei gevoelens elkaar af. Verdriet, gemis, pijn, gevoel van verdoofd zijn, boosheid. Maar mogelijk ook dankbaarheid of juist angst en onzekerheid, bijvoorbeeld over de toekomst. Voor iedereen is het anders, rouw is heel persoonlijk.

Misschien vraagt u zich af hoe het rouw-proces verder zal verlopen. Dat verschilt van mens tot mens. Het is een periode van vallen en opstaan. De ervaring leert wel dat er mettertijd weer meer ruimte komt voor andere dingen in het leven. Het aanbrengen van structuur in dagelijkse bezigheden helpt vaak om het leven weer op te pakken. Het kan een tijd duren voordat het leven weer enigszins ‘normaal’ voelt. Geef uzelf die tijd en ruimte.   

Wat kan helpen? 
Het is fijn als er mensen zijn die u vertrouwt, met wie u kunt praten over uw verdriet en andere emoties. Rouw kan eenzaam zijn. De ervaring leert dat het helpt om er met anderen over te (blijven) praten! Daarnaast zijn er organisaties die u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld als u het gevoel heeft niet verder te komen, het gemis erger wordt of u de behoefte hebt om met iemand anders uw verdriet te kunnen delen. 

In de folder 'Verder na het verlies van een dierbare' vindt u meer informatie over hulp bij rouw in de Achterhoek en regio Zutphen. En over plekken waar u meer informatie of hulp kunt krijgen.

Folder 'Verder na het verlies van een dierbare'
Download hier de folder.

Contact