Vertrouwen en rust door inzet vrijwilligers

Nieuws PaTz 03 juli 2024

VPTZ-organisaties zetten vrijwilligers in bij mensen in de terminale fase thuis. Deze vrijwilligers ontlasten de mantelzorgers, zodat die de zorg zo goed mogelijk kunnen blijven volhouden. Vrijwilligers geven praktische en emotionele ondersteuning en bieden een luisterend oor, aan de cliรซnt zelf, en aan de mantelzorger. De vrijwilliger(s) brengen rust, wat crisissituaties kan voorkomen. In veel regio’s zijn ook vrijwilligers actief die ’s nachts kunnen waken, zodat de mantelzorger ongestoord kan slapen en zo weer op krachten kan komen.

Kijk voor een werkvorm op onze website en bekijk ook eens onderstaande video van KWF, PaTz en VPTZ met de titel:  "Samen meer betekenen voor patiรซnten in laatste levensfase en hun naasten:

 

Succesvolle webinar wordt herhaald
Op 16 mei 2024 organiseerde PaTz samen met VPTZ Nederland het webinar 'Fijn dat ze er zijn - hoe en wanneer verwijzen naar vrijwilligers in de laatste levensfase thuis'. Een webinar speciaal voor verpleegkundigen, verzorgenden en huisartsen. Op 5 september om 17.30 uur herhalen we dit gratis webinar. Inschrijven kan via deze link.

๐๐ข๐ฃ๐ง๐š ๐Ÿ—๐Ÿ“% ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐๐ž๐ž๐ฅ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ซ๐ฌ ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ž๐ซ๐๐ž ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐ž๐›๐ข๐ง๐š๐ซ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ ๐จ๐ž๐ ๐จ๐Ÿ ๐ฎ๐ข๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž๐ค๐ž๐ง๐. ๐„๐ง ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ ๐Ÿ•๐ŸŽ% ๐ก๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ข๐ง๐Ÿ๐จ๐ซ๐ฆ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐ ๐ž๐ค๐ซ๐ž๐ ๐ž๐ง ๐๐ข๐ž ๐ญ๐จ๐ž๐ฉ๐š๐ฌ๐›๐š๐š๐ซ ๐ข๐ฌ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐๐š๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ฌ๐ž ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฃ๐ค.

Dit webinar gaat over vrijwilligers die hulp en ondersteuning kunnen bieden aan mensen in de laatste levensfase die thuis willen sterven en hun naasten/mantelzorgers. En hoe je hen als verwijzer daarop kunt attenderen en eventuele drempels kunt verlagen. Het webinar gaat in op de praktijk en verschaft handvatten en handige tips voor verwijzers. 

Contact
Neem voor vragen contact met ons op