Wat is kwaliteit van leven?

Vragen voor in de PaTz bijeenkomst:

  • Als je nu naar je eigen leven kijkt, wat zijn dan de aspecten die het meest bijdragen aan jouw kwaliteit van leven op dit moment? Beschrijf deze aspecten in 5 woorden, schrijf deze woorden op een briefje en leg ze allemaal tegelijk in het midden op tafel. In hoeverre verschillen de woorden, in hoeverre komen ze overeen?
  • Wat denk je dat voor jou belangrijke aspecten van kwaliteit van leven zijn als je 80 jaar oud bent? Schrijf weer 5 woorden op een briefje en leg ze tegelijk op tafel. In hoeverre zijn ze hetzelfde als nu, in hoeverre zijn ze anders?
  • Hoe kom je er achter wat voor jouw patiënt kwaliteit van leven is? Stel om de beurt een vraag, die je aan een patiënt kunt stellen, om meer te weten te komen over wat voor die patiënt kwaliteit van leven betekent.
  • Spreek af dat iedereen voor de volgende PaTz bijeenkomst met minimaal 1 patiënt een gesprek(je) heeft over wat voor hem of haar kwaliteit van leven is. Laat iedereen kort vertellen hoe dit was. Heeft het nieuwe gezichtspunten voor de zorg die je verleent gegeven?

De onderstaande hulpmiddelen kunnen om in de PaTz groep in gesprek te gaan over het begrip ‘kwaliteit van leven’:

Contact
Neem voor vragen contact met ons op