Ervaringen van zorgverleners - thuiszorg

In deze tour kom je meer te weten over de ervaringen van zorgverleners met het ON2 traject en de resultaten die zij hebben bereikt met het uitvoeren van hun eigen project.

Kies van welke zorgorganisatie je de ervaringen van zorgverleners met het ON2 traject wilt bekijken

 

"We zijn open als team met elkaar het gesprek aangegaan over hoe we zorg voor naasten kunnen verbeteren. Dat raakte ons ook persoonlijk. Wie vindt het leuk, wie vindt het moeilijk. Het was een eye-opener dat we vanuit alle functies en niet alleen vanuit de functie van verpleegkundige een bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van naasten. Dit gaf veel energie en het vertaalde zich uiteindelijk in betere kwaliteit van zorg."
Verpleegkundige, thuiszorgorganisatie B

 

Deze thuiszorgorganisatie heeft binnen hun eigen project gewerkt aan o.a. de volgende doelen:

  • Naasten van palliatieve cliënten worden ondersteund bij vragen die ze hebben op het gebied van o.a. emoties, levensvragen-, praktische en zelfzorg. Alle medewerkers krijgen de ruimte hun eigen expertise in te zetten maar verwijzen door wanneer de zorgvraag hun expertise overstijgt.
  • Medewerkers geven maximaal 3 uur zorg aan de naasten van de palliatieve cliënt na het overlijden en verwijzen door naar passende zorgaanbieder als de 3 uur niet de behoeften van de naasten vervuld. 

 

 

Wil jij ook met het ON2 traject aan de slag?

Starten kan op elk moment, wanneer het jou het beste uitkomt!.

Terug naar overzicht tours