Ontmoetingsgroepen

Wilt u uw verhaal kwijt of uw ervaringen delen met anderen? In het Gooi zijn verschillende ontmoetingsgroepen waar u terecht kunt. 

Viore - Gespreksgroep 'als genezing niet meer mogelijk is'

Viore organiseert regelmatig een gespreksgroep bestemd voor mensen die over de laatste fase van hun leven te praten. Onder begeleiding worden ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s besproken. Het gaat zowel om verwerking en aanvaarding, maar ook om het zoeken naar een goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen. Bij Viore kunt u ook 'gewoon' langskomen. Ervaren gidsvrijwilligers kunnen u verder helpen. Zij bieden een luisterend oor, kunnen u adviseren of brengen u in contact met gelijkgestemden. 

Viore - Groep voor nabestaanden

Bij Viore kunt u deelnemen aan een groep voor nabestaanden. Deze groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden (niet langer dan ongeveer 3 jaar geleden) en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. Er wordt met elkaar gepraat, maar ook gedaan: wandelen, koken, film kijken, schilderen, etc. De groep komt 7 keer bijeen, plus een terugkombijeenkomst.

Viore - Mantelzorger in balans

Kanker heb je niet alleen. De ziekte speelt een grote rol in het leven van de patiënt, maar zeker ook in dat van de mantelzorger, de naaste. Ook zijn/haar leven staat op zijn kop, en het is niet altijd gemakkelijk om hierover te praten met mensen in je directe omgeving.Op de eerste donderdag van de maand praten we met elkaar over wat ons bezighoudt als mantelzorger. Het gaat dan over ons eigen leven en de zorgtaken. We praten en we dóen. Elke bijeenkomst heeft een thema. De groep wordt begeleid door een gids van Viore en een sociaal werker van Versa Welzijn.

Mantelzorgers/naasten zijn élke donderdagmiddag welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Humanitas 't Gooi- Lotgenotengroep rouw

Humanitas organiseert lotgenotengroepen voor mensen in een rouwproces van wie de partner is overleden (langer dan 6 maanden geleden) en hierover met anderen willen praten, ervaringen willen uitwisselen, begrip willen krijgen en herkenning willen vinden. Een groep bestaat in het algemeen uit 6 tot 8 deelnemers en wordt begeleid door 2 gespreksleiders. Deze hebben een gedegen kennis en ruime ervaring met het ondersteunen van lotgenotengroepen. Een groep komt wekelijks 2 uur bij elkaar gedurende 8 weken.

Rouwcafé Gooi en Eemland

Humanitas en Versa Welzijn organiseren ieder kwartaal in Eemnes een rouwcafé voor mensen die een verlies hebben meegemaakt. Op zondagmiddag wordt een inleiding gegeven over een aspect van rouw, waarna ruime gelegenheid is om na te praten bij de koffietafel. Het Rouwcafé duurt van 13.30-16 uur. Op de website van Humanitas leest u meer over het programma en de data.

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief