Zorgvragers en naasten

Te horen krijgen dat je niet meer beter wordt, is vaak zeer ingrijpend; voor jezelf en voor de mensen om je heen. In korte tijd komt er van alles op je af en vaak kom je voor moeilijke beslissingen te staan. Allerlei gevoelens kunnen boven komen: onzekerheid, angst, boosheid, verdriet, machteloosheid en eenzaamheid.

Wat er nog wel mogelijk is en steun kan bieden, laten we zien op deze pagina, maar ook in de Wegwijzer.

Ook als u nog geen thuiszorg nodig hebt, kunt u al kennismaken met een palliatieve zorg verpleegkundige bij u thuis. We noemen dit een palliatief huisbezoek en er zijn voor u geen kosten aan verbonden. 

Vrijwilligers zijn van grote waarde om het thuis vol te houden met elkaar als het sterven dichtbij komt. Zij werken samen met de professionele thuiszorg.

Als mensen ernstig ziek worden of op een andere wijze een groot verlies ervaren is dat een gebeurtenis die diep in het leven ingrijpt. Levensvragen kunnen mensen intensief bezighouden. Als ze er alleen of met hulp van naasten niet uitkomen geven geestelijk verzorgers aandacht en begeleiding bij vragen zoals: Welke zin heeft mijn leven gehad? Hoe kan ik afscheid nemen van dierbaren? Welke onverwerkte zaken maken mij onrustig?

Bent u op zoek naar ondersteuning bij levensvragen en zingeving en verblijft u thuis? Er bestaat de mogelijkheid in gesprek te gaan met een geestelijk verzorger. Deze gesprekken worden kosteloos aangeboden. Interesse: bekijk dan de website van Levensvragen in de Vallei of bekijk de brochure Levensvragen in de Vallei.  

De website Overpalliatievezorg.nl helpt mogelijk met informatie, ervaringen van anderen en links naar organisaties die kunnen ondersteunen.

Contact