Blog #6 Johanna Fietst door het Netwerk

Johanna Kleingeld is als 'netwerkcoördinator' het aanspreekpunt voor het netwerk. Zij bezoekt daarbij ook regelmatig de lidorganisaties. In haar blog vertelt ze over haar werk. 

december 2023

Nog even…

December, het einde van het jaar. Omdat ik per 1 januari afzwaai ben ik bezig met het overdragen aan Anine en Janny. Zij gaan verder en sommige onderwerpen kan ik nog afronden. 

Woensdag gaf ik de derde sessie van de basisscholing met de verbeteropdracht. Dat zijn altijd waardevolle bijeenkomsten omdat de cursisten begrijpen dat de zorg verbeteren begint bij hun zelf. En ze leren ook veel van elkaar, want overal worden weer andere zaken opgepakt. En ik mag ook nog een presentatie geven binnen het consortium over de palliatieve kit. In onze regio is deze nu ook in de Drechtsteden geïmplementeerd. De werkgroep gaat komend jaar verder werken om de palliatieve kit nog breder bekend te maken en te evalueren hoe de inzet verloopt. Wat een mooi stukje samenwerking vindt daar plaats! 

Komende maandag mag ik deze ervaringen via een presentatie delen met de andere netwerken binnen het consortium Zuidwest Nederland. Daarna wordt het opruimen geblazen. Je mail doorlopen en de harde schijf opruimen (ik wil alles wel een beetje netjes achterlaten ) En kleine “minioverlegjes” met Anine. “Let je daar op en vergeet je dit niet”. Ik verlaat met een goed gevoel dit netwerk en kijk terug op (bijna) zeven mooie jaren. Heel wat meegemaakt met mooie initiatieven en werken met gedreven mensen (want dat zijn ze, die mensen die in de palliatieve zorg werken!) 

Met trots kijk ik ook terug op de tijd die we nu als zelfstandig netwerk hebben gehad. De mooie jaarbijeenkomsten, die nu een vast onderdeel zijn geworden en de vorming van een beleidsgroep binnen het netwerk. Die weg is goed geweest. In de afgelopen maanden heb ik kunnen ervaren dat jullie aan Anine een prima opvolger hebben. Natuurlijk zal zij het weer heel anders aanpakken dan ik dat heb gedaan en dat is goed. Ik wens jullie allemaal met elkaar een goede tijd toe. Zelf ga ik verder als coördinator van het Centrum Levensvragen, een mooie baan waar ik vanaf 1 januari al mijn energie en netwerkervaringen in kan stoppen. Want samenwerken in een netwerk maakt meer mogelijk. De zorg verbeteren en kennis te delen staat voorop. Niet vergeten he, dan neem ik in alle tevredenheid afscheid. Ga er voor, want als het goed is kan de gegeven zorg altijd nog beter, ja toch? 

 

 

Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!