Blog #5 Johanna Fietst door het Netwerk

Johanna Kleingeld is als 'netwerkcoördinator' het aanspreekpunt voor het netwerk. Zij bezoekt daarbij ook regelmatig de lidorganisaties. In haar blog vertelt ze over haar werk. 

oktober 2023

Vooruit kijken

Wat blijft het nog lang mooi weer, heerlijk. Maar de herfst komt er aan en de weersverandering is er voor dat je het weet. Zo hebben er ook binnen ons kantoor in rap tempo veranderingen plaatsgevonden. Anine is nu mijn collega netwerkcoördinator geworden. Ik mag haar inwerken, leuk! Maar dat vergt tijd en het gekke is, als netwerkcoördinator heb je nooit tijd genoeg. Er gebeuren zoveel dingen waar je je aandacht aan kunt geven. Ja inderdaad “kunt geven”. Want je moet keuzes maken, anders kom je er niet. Daarbij altijd in het oog houdend dat het om de persoon in de palliatieve fase gaat.

En natuurlijk heb ik ook op persoonlijk vlak een keuze gemaakt. Per 1 januari zal ik na ongeveer 7 jaar mijn functie als netwerkcoördinator neerleggen. En Anine gaat dan verder en is intussen natuurlijk goed ingewerkt. Maar op dit moment zetten we samen met Janny de schouders er onder. Ook moeten we gaan uitkijken naar een nieuwe penvoerder voor ons netwerk. Het Spectrum heeft deze taak jaren lang op zich genomen, maar heeft aangegeven dit over te willen dragen naar een andere organisatie. Daar zijn we ook volop mee bezig. Als alles goed gaat kunnen we eind dit jaar daar het nieuws over verspreiden.

Ik zit nu naar de scholingen te kijken, ik doe altijd de derde scholingsochtend. Alle cursisten maken in deze cursus een veranderopdracht en die gaan ze dan presenteren. Ik kijk daar naar uit, want het is een leerzame en gezellige ochtend met veel uitwisseling. Leren van elkaar, dat is binnen ons netwerk een hele belangrijke pijler. En tjonge wat zitten deze basiscursussen palliatieve zorg weer vol dit jaar. We hebben maar liefst zes groepen met 15 mensen per groep die dit jaar de basiskennis meekrijgen. Daar wordt ik dan wel weer blij van.

Ook de dag voor de palliatieve zorg komt er aan. We zien de initiatieven vanuit de organisaties om aandacht te geven aan deze dag elk jaar groeien, mooi om te zien. Volgend jaar doen we allemaal mee toch? Nou ik dan niet meer natuurlijk. Maar ik hoop dat het informeren van de burger en de professionals steeds meer aandacht gaat krijgen. Want dat is het doel van deze dag en een doel van het landelijk programma in de komende jaren. Iedereen moet weten wat palliatieve zorg is en wat het inhoud (en natuurlijk hoe je dat op een goede manier doet ϑ ) Dat is waarvoor we ons als netwerk inzetten toch?   

 

Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!