Hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning op Palliaweb

Nieuws Consortium Noord-Holland en Flevoland 14 december 2021

PZNL heeft diverse hulpmiddelen verzameld voor zorgprofessionals. Zo krijgt u makkelijk en snel een overzicht van wat beschikbaar is.

Proactieve zorgplanning en markering. Veel gehoorde termen in de palliatieve zorg. Maar hoe pas je het als zorgprofessional toe in het dagelijkse werk? Voor zorgprofessionals die met deze thema’s aan de slag willen gaan kan het even zoeken zijn. Hoe begin je? Hoe pak je het aan? Wat heb je nodig?

Er is al heel wat ervaring opgedaan met markering en proactieve zorgplanning via pilots en projecten (waaronder het ZonMw-programma Palliantie). Hieruit zijn diverse hulpmiddelen  voortgekomen. Hulpmiddelen die het markeren van kwetsbare patiĆ«nten en het daadwerkelijk implementeren van proactieve zorgplanning kunnen vergemakkelijken.

Met ondersteuning van ZonMw en samen met mede-initiatiefnemer LOCo (Landelijk Overleg Consortia) heeft PZNL diverse hulpmiddelen op twee thema’s verzameld voor zorgprofessionals. Er zijn algemene hulpmiddelen en meer specifieke hulpmiddelen voor mensen met dementie, chronisch hartfalen, een verstandelijke beperking, mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast is er ook algemene en specifieke patiĆ«ntinformatie te vinden.

Bezoek hier de pagina met hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning voor eerstelijns zorgverleners.
Bezoek hier de pagina met hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning voor tweedelijns zorgverleners.

Contact