Een ambassadeur uitnodigen
Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) wordt ondersteund door een netwerk van ambassadeurs. Zij helpen ons om de maatschappelijke bewustwording rond palliatieve zorg in Nederland te vergroten. Deze ambassadeurs spreken allemaal vanuit hun eigen ervaring.
Het is mogelijk om een ambassadeur uit te nodigen voor jouw event of activiteit om te komen vertellen over hun ervaring met palliatieve zorg. Zij zijn niet voor niks ambassadeur van NPPZ II: elk van hen heeft een persoonlijk ervaringsverhaal te vertellen. Bijvoorbeeld over hoe het is om door te leven met een levensbedreigende ziekte. Of wat palliatieve zorg inhoudt vanuit het perspectief van een verpleegkundige, arts of naaste. Ze zijn allemaal ambassadeur geworden vanuit een gedrevenheid om meer bewustzijn te creëren rondom het leven tot het laatst.
Wie zijn onze ambassadeurs?
We stellen ze aan je voor.
 |
 |
Jegor Chamrai
Jegor heeft een hersentumor en is bekend van de tv-serie Over Mijn Lijk, waarin presentator Tim Hofman enkele ongeneeslijke zieke jonge mannen en vrouwen volgt. Daarin vertelde Jegor uitgebreid over zijn leven met zijn vrouw Daisy en zijn zoontje Lev. Onlangs richtte hij een bedrijf in sportvoeding op.
|
Kasper Klaarenbeek
Kasper is sinds eind 2018 palliatief patiënt door Neuro Endocriene Kanker. Hij is schrijver van het boek Écht de Sjaak en oprichter van de gelijknamige stichting, die zich inzet voor méér psychosociale hulp voor mannen met een ongeneeslijke vorm van kanker.
|
 |
 |
Yvette van der Linden
Yvette werkt als radiotherapeut-oncoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze is hoogleraar Palliatieve Geneeskunde en hoofd van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg LUMC. In al haar activiteiten combineert ze zoveel mogelijk zorg, onderwijs, en uitkomsten van onderzoek met elkaar.
|
Renée Dubois
Renée heeft longkanker, en was in 2023 en 2024 één van de gezichten van de campagne ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld’. Sinds ze ongeneeslijk ziek is, heeft ze een levensmissie: aan iedereen die het horen wil, vertellen over palliatieve zorg. Wat het is, waarom het gegeven wordt, voor wie het is en wanneer je het krijgt.
|
 |
 |
Marcella Tam
De missie van Marcella: méér aandacht voor naasten en nabestaanden in de palliatieve zorg. Na de ziekte en het overlijden van haar man in 2012, schreef ze het boek Medereiziger, over naasten in de palliatieve fase. Ze was vijf jaar secretaris van het Consortium palliatieve zorg Propallia. Sinds 2017 is ze projectleider van het project Oog voor Naasten en Nabestaanden, gericht op betere ondersteuning van naasten en nabestaanden in en na de palliatieve fase.
|
Ginette Hesselmann
Ginette is verpleegkundig specialist palliatieve zorg. Al sinds 1998 is ze werkzaam in de palliatieve zorg. Ze verleent zorg aan patiënten in de palliatieve fase, en hun naasten. Daarnaast is ze betrokken bij regionale en landelijk ontwikkelingen rondom onderwijs en richtlijnen palliatieve zorg.
|
 |
 |
Nanette Evenhuis
Nanette begon haar loopbaan aan de kunstacademie en werkte daarna bij theater- en dansproducties. Uiteindelijk vond ze haar roeping in de zorg. Ze is nu fulltime wijkverpleegkundige, gespecialiseerd in palliatieve zorg. Ook geeft ze trainingen aan zorgprofessionals.
|
Dominique Prins
In 2016 overleed het enige broertje van Dominique aan darmkanker. Toen zijzelf in 2018 de diagnose Parkinson kreeg, werd haar broer haar grote inspiratiebron om van elke dag iets te maken. Dat is ook de reden dat Dominique ambassadeur is geworden: om tot het laatst écht te kunnen blijven leven is palliatieve zorg onmisbaar.
|
Wil je ook een ambassadeur uitnodigen?
Je kunt onze ambassadeurs inschakelen voor jouw event of activiteit rondom de Week van de Palliatieve Zorg. Voor een lezing op een symposium bijvoorbeeld. Mail naar c.vlot@pznl.nl en hij brengt je in contact met de ambassadeur die je wil uitnodigen.
Sprekersvergoeding ambassadeurs
Houd er rekening mee dat er een eventuele sprekersvergoeding gemoeid is met de sprekersaanvraag. De hoogte van deze vergoeding stem je zelf af met de ambassadeur.