Zorgstandaard dementie is vernieuwd

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 29 juni 2021

Een samenhangende benadering voor het gehele dementietraject, vanuit het perspectief van personen met dementie en hun mantelzorgers. Dat is de nieuwe Zorgstandaard Dementie. De Zorgstandaard ondersteunt hiermee de netwerken dementie om de dementiezorg te verbeteren, persoonsgericht en integraal.

Het Zorginstituut heeft de Zorgstandaard Dementie geautoriseerd nadat meer dan 20 partijen deze hebben onderschreven. Daaronder vallen vertegenwoordigers van zorgorganisaties, cliƫnten en mantelzorgers en de zorgverzekeraars en vele beroepsorganisaties. De Zorgstandaard Dementie 2020 vervangt de vorige uit 2013.

Download de Zorgstandaard Dementie 2020

Aanbevelingen en indicatoren

De vernieuwde zorgstandaard is uitgewerkt in 25 aanbevelingen voor goede dementiezorg en voorzien van 12 kwaliteitsindicatoren voor de structuur, het proces en de uitkomsten van goede dementiezorg. De indicatoren zijn bedoeld als stimulans om de dementiezorg te verbeteren.

Download de aanbevelingen en indicatoren

Publieksversie Zorgstandaard Dementie 2020

De publieksversie is een samenvatting van de zorgstandaard dementie en is bedoeld voor hulpverleners, personen met dementie en mantelzorgers. In de publieksversie, die gemaakt is door Alzheimer Nederland, lees je wat je mag verwachten van hulpverleners en wat je zelf kunt doen. De zorgstandaard is samengevat in 10 voorwaarden voor goede dementiezorg.

Download de Publieksversie Zorgstandaard Dementie 2020

INTERESSANT