Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 03 juni 2022

Webinars Carend juni 2022

Carend biedt komende tijd weer verschillende interessante webinars aan. De maand juni en juli staan in het teken van somatiek en symptoombestrijding binnen de palliatieve zorg.

Veelvoorkomende symptomen als pijn, benauwdheid en gastro-intestinale problemen zullen door experts uit het palliatieve veld besproken worden, vanuit alle domeinen van de palliatieve zorg. In elk webinar zal in ieder geval ingegaan worden op signalering van de klacht, de onderliggende mechanismen en oorzaken, én de behandeling.

Op 14 juni trappen ze af met Lisan Ravensbergen, anesthesist over pijn. Zij zal aandacht schenken aan de oorzaken, signalering en de vaak complexe en multidisciplinaire behandeling van pijn in de palliatieve fase.

Op 21 juni volgt Sander de Hosson over benauwdheid. Een kwart van de mensen in de laatste drie dagen van het leven ervaart dyspnoe. Zorg voor patiënten met dyspnoe zal de komende jaren aanzienlijk toenemen door een toename in de patiëntenpopulatie met hartfalen, COPD en kanker.

Op 28 juni is de beurt aan Manu Keirse over rouw. Hij gaat in dit webinar in op de omgang met verlies en verdriet. En op de rol die zorgverleners hebben in het proces dat mensen die een dergelijk verdriet ondergaan.

Op 5 juli sluit Alexander de Graeff deze reeks af. Misselijkheid en braken kennen veel verschillende oorzaken, een onderliggende diagnose van kanker of hartfalen, maar ook een bijwerking van medicatie. Zowel de fysieke gesteldheid als kwaliteit van leven worden sterk beïnvloedt door misselijkheid en braken.

Lees meer en schrijf je in!

INTERESSANT