Verhuizing Het Bezinningshuis

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 24 juni 2021

Nieuwsbrief Het Bezinningshuis juni 2020

Het Bezinningshuis, de plek waar je kunt stilstaan bij je (on)sterfelijkheid, verhuist van Den Dolder naar een prachtige plek in Hollandsche Rading. Nieuw is dat je hier ook kunt overnachten en aan retraites kunt meedoen.

Nieuwsbrief

Uit de nieuwsbrief:

Het nieuwe Bezinningshuis bevindt zich op het voormalige terrein van internaat de Hertenkamp. Midden in het bos tussen Hollandsche Rading en Lage Vuursche in. Het is circa 25 minuten wandelen vanaf het station. Maar je kunt er ook een NS-fiets lenen of we halen je op als je niet goed ter been bent.

We gaan ons op 4 speerpunten richten:

  • Overnachting
  • Retraite
  • Begeleiding
  • Training

Overnachting

Er zijn 6 gastenkamers. Men kan een kamer huren vanaf €50,- per nacht en men betaalt €5,- per persoon voor het ontbijt. Als men behoefte heeft aan gesprek of begeleiding kan dat, maar hoeft niet. Als men meer dan €50,- kan en wil betalen, wordt dit natuurlijk zeer op prijs gesteld. Op deze manier kunnen we ook af en toe een gast ontvangen die geen financiële middelen heeft. Interesse of info om in juli of augustus al te komen overnachten? Stuur even een e-mailbericht.

Retraite

We bieden weekendretraites aan zoals het Bezinningsweekend. Zo'n weekend begint op vrijdagmiddag en eindigt op zondagmiddag. We bieden een programma aan waarin we met een diversiteit aan werkvormen aan de slag gaan: Wandelen, muziek luisteren/maken, samen koken en schilderen/tekenen.

Begeleiding

We blijven uiteraard begeleiding bieden. Eén op één begeleiding is kosteloos en men wordt uitgenodigd te doneren aan de stichting. Dit kan op afspraak, tijdens een verblijf in ons huis of men kan gewoon aan komen lopen en kijken of we er toevallig zijn.

Training

Ook de training van Hilda, Dichtbij sterven, voor beroepskrachten en vrijwilligers zal voortgezet worden. Niet alleen als losse driedaagse, maar ook als één geheel in een weekend. 
Daarnaast bieden we een jaartraining aan, Leven in verbinding. Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten op zondagen waarbij de eerste start op 23 augustus. 
En we ontvangen wederom met alle plezier het Landelijk Expertisecentrum Sterven dat hun intensive Omgaan met Sterven op de vrijdagen bij ons in Hollandsche Rading verzorgt vanaf 2 oktober. 
Uiteraard faciliteren we ook graag voor externe partijen en groepen onze trainingsruimte (inclusief beschikking over eigen keuken) en overnachtingsmogelijkheid. Voor meer informatie, stuur een e-mailbericht.

Voor wie en wanneer

Onze doelgroep is onveranderd: Het Bezinningshuis biedt ruimte aan eenieder die behoefte voelt stil te staan bij (on) sterfelijkheid. Dat kan gaan om mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten, mensen die door ouderdom dichtbij hun levenseinde aankomen, maar ook mensen die op een kantelpunt in hun leven staan en zich willen bezinnen op waar ze vandaan komen, waar ze op dit moment staan en hoe ze verder willen met leven. Stoppen, stilstaan, kijken. In de maand juli beginnen we met het verhuren van 4 kamers. Dit willen we zo doen dat er niet meer dan 2 groepen gasten zijn die uit hetzelfde huishouden komen (coronaproof). Op die manier kunnen deze 2 groepjes, ieder afzonderlijk, gebruik maken van een eigen badkamer en toilet. Interesse of info? Stuur even een e-mailbericht.

Vanaf 1 september verwachten we alle 6 de kamers aan te kunnen bieden en hopen we dat men badkamer en toilet mag delen. 
Op 23 augustus zal de eerste dag van de jaartraining plaatsvinden en begin september hopen we het huis feestelijk en officieel te kunnen openen.

Waar precies?

Het adres is Karnemelksweg 8, 3739 LB, Hollandsche Rading. De exacte locatie van ons gebouw vind je via deze link.
Kom gerust eens langslopen of neem contact op als je iets wilt weten. Let wel: we zijn nog volop bezig dus het is beter om vooralsnog op afspraak langs te komen. 

INTERESSANT